Γ. Μιχελάκης: Το 2016 οι εθνικές εκλογές

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 14:51
UPD:17:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης (2Δ), στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ της ΝΔ, στη Λάρισα.

A- A A+

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016, δήλωσε στη Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης της Ν.Δ.

Ο υπουργός έκανε λόγο για επιθυμία κάποιων να κάνουν «ρεσάλτο» στην εξουσία και υπογράμμισε, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, ότι δεν θα πρέπει να ξεχνιέται ο χαρακτήρας τους επειδή κάποιοι θέλουν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη – ειδικά για τις αυτοδιοικητικές, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κομματικός ανταγωνισμός.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι φαίνονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις μέσα στο 2014 καθώς, η κυβέρνηση έβαλε φρένο στην κατηφόρα, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η χώρα.

Κατέθεσε, δε, την άποψη ότι μετά το Eurogroup της άνοιξης θα ανοίξει ο δρόμος για να βγει η χώρα στις αγορές. Ακόμη, τόνισε ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα το 70% θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι.

Σημειώνεται ότι έξω από τον χώρο όπου μιλούσε ο υπουργός βρέθηκαν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και σχολικοί φύλακες φωνάζοντας συνθήματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο υπουργός συναντήθηκε πριν την έναρξη της με εκπροσώπους τους οι οποίοι και του κατέθεσαν τα αιτήματα τους.

«Ώρα συνένωσης δυνάμεων κα προσπαθειών»

Για «ώρα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών» έκανε λόγο ο κ. Μιχελάκης σε συνέντευξή του Real News, ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει η διπλή υποψηφιότητα, του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Νικήτα Κακλαμάνη στον δήμο της Αθήνας. «Ναι, υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω, όμως, ότι μπορεί να ξεπεραστεί» δήλωσε. Όσον αφορά στην περίπτωση του Απ. Τζιτζικώστα, τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν δίνει χρίσματα και κατ’επέκταση δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ανταρσίες. «Βεβαίως, εμείς θα βρεθούμε στο πλευρό του Γιάννη Ιωαννίδη. Και το επαναλαμβάνω: Οι καιροί απαιτούν συνένωση δυνάμεων».

Στις κατηγορίες περί «αιφνιδιασμού» όσον αφορά στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές, εξέφρασε απορία «γιατί κάποιοι ούτε σ’ αυτή την περίπτωση δεν βρήκαν την άνεση να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι γίνεται ένα άλμα ποιότητας στη Δημοκρατία μας και δίδεται ο πρώτος λόγος στην ίδια την κοινωνία. Προφανώς η μεμψιμοιρία και η μιζέριά τους είναι αγιάτρευτες».

Ερωτηθείς εάν οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα και εάν κρίνεται η κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι κάθε εκλογική διαδικασία έχει το δικό της ζητούμενο, το δικό της διακύβευμα: «στις αυτοδιοικητικές εκλογές αναζητούμε τους καλύτερους για τις τοπικές υποθέσεις, στις ευρωεκλογές αυτούς που θα εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις εθνικές εκλογές αυτούς που θα δώσουν την επόμενη κυβέρνηση. Ας ανταποκριθούμε επιτέλους στο αυτονόητο».     

Αναφερόμενος ειδικότερα στις ευρωεκλογές, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι «δεν πάμε για να χάσουμε και δεν θα χάσουμε. Θα είμαστε μπροστά στις ευρωεκλογές. Αυτός είναι ο στόχος μας και μπορούμε να τον πετύχουμε».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή