Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο και εθνικές τον Μάιο ζήτησε ο Στ. Παναγούλης

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 14:45
UPD:14:54
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Πρόταση για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών τον Μάιο και την μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Οκτώβριο, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Βουλής. Η συζήτηση αφορούσε στην κύρωση κοινοτικής οδηγίας για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

Ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης ρώτησε τον Στ. Παναγούλη αν πρόκειται για προσωπική του θέση ή για επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και υπογράμμισε ότι ο Βουλευτής είναι Εισηγητής του κόμματος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο κ. Παναγούλης διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και πρόσθεσε ότι το κόμμα του επιτρέπει την ελεύθερη άποψη στους βουλευτές. «Το γνωρίζω αυτό, κύριε Καρυπίδη», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης σε παρέμβασή του λίγο αργότερα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα ζητά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών άμεσα και ότι ο Στ. Παναγούλης εξέφρασε προσωπικές θέσεις.

Σημειώνεται ότι ο Στ. Παναγούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων, καταγγέλλοντας ότι ακόμη και σήμερα παραμένει το όνομα του αδελφού του και ιστορικού αγωνιστή κατά της χούντας Αλέκου Παναγούλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή