Περισσότερους αισθητήρες CMOS ζητά η Apple

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 12:09
UPD:12:09
REUTERS/Toru Hanai
A- A A+

Η Sony φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Apple, για την προμήθεια αισθητήρων ψηφιακής κάμερας, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν σε ένα «νέο iPhone».

Οι δύο εταιρείες συζητούν το ενδεχόμενο διπλασιασμού της προμήθειας τμημάτων ψηφιακών καμερών της Sony, από την Apple, η οποία με τη σειρά της τα προορίζει να αποτελέσουν τμήμα «ενός νέου iPhone που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους», όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei.

Η Sony αποτελεί τον κύριο προμηθευτή της Apple σε αισθητήρες CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor), που τοποθετούνται στο οπίσθιο τμήμα των συσκευών iPhone 5S, αποτελώντας την κύρια κάμερα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Nikkei, η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Sony, τοποθετώντας δικούς της αισθητήρες και στο εμπρόσθιο τμήμα των συσκευών, δηλαδή για τις κάμερες που προορίζονται για την πραγματοποίηση βίντεο-κλήσεων.

Η Sony αποτελεί τον κύριο προμηθευτή της Apple σε αισθητήρες CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor), που τοποθετούνται στο οπίσθιο τμήμα των συσκευών iPhone 5S, αποτελώντας την κύρια κάμερα.

Η Sony αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή αισθητήρων CMOS κατέχοντας για το 2012, μερίδιο που έφτανε το 32,1% του συνόλου της αγοράς. Για το 2014 οι προβλέψεις θέλουν την ιαπωνική εταιρεία να έχει έσοδα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Πέρα από την Apple, Sony προμηθεύει με αισθητήρες τόσο την Samsung όσο και την Huawei.

Ενδεχομένως, η αυξημένη ζήτηση, για αυτής της κατηγορίας αισθητήρες, να σχετίζεται και με την εξαγορά από τη Sony ενός εργοστασίου της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής chip, Renesas Electronics, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Οι αυξημένες πωλήσεις των iPhone και iPad φαίνεται να οδηγεί αρκετές εταιρείες στην πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων ώστε να αυξήσουν την παραγωγή τους. Για παράδειγμα η Sharp έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην παραγωγή πάνελ LCD που προορίζονται να καλύψουν την παραγωγή iPad.

Προτεινόμενα για εσάς