Νέα σχέδια της Apple για το iPhone

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 11:20
UPD:11:43
EPA/CHRISTOPHER JUE

Τα νέα μοντέλα πρόκειται να έχουν μεγαλύτερες οθόνες, με γυαλί το οποίο είναι κυρτό προς τα κάτω στις άκρες, και αισθητήρες οι οποίοι θα μπορούν να «αντιληφθούν» τη διαφορά μεταξύ ελαφρών και δυνατών πατημάτων στην οθόνη αφής.

A- A A+

Για την επόμενη γενιά του iPhone φαίνεται να ετοιμάζεται ήδη η Apple, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία αναπτύσσει μεγαλύτερες οθόνες με κυρτό γυαλί και βελτιωμένους αισθητήρες, οι οποίοι είναι σε θέση να αντιληφθούν διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

Κατά το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή, δύο νέα μοντέλα προορίζονται να κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους. Στα χαρακτηριστικά τους θα περιλαμβάνονται μεγαλύτερες οθόνες, με γυαλί το οποίο είναι κυρτό προς τα κάτω στις άκρες, και αισθητήρες οι οποίοι θα μπορούν να «αντιληφθούν» τη διαφορά μεταξύ ελαφρών και δυνατών πατημάτων στην οθόνη αφής.

Τα νέα μοντέλα θα είναι τα μεγαλύτερα iPhones που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, με οθόνες των 4,7 και των 5,5 ιντσών, πλησιάζοντας τα δεδομένα του Galaxy Note 3, της ανταγωνίστριας Samsung (5,7 ίντσες), αλλά και του Galaxy Round με την κυρτή οθόνη.

Οι δύο νέες συσκευές είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, και τα σχέδιά τους δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Η κυκλοφορία τους εκτιμάται στο τρίτο τρίμηνο το 2014.

Η Apple δεν προέβη σε σχόλια.

Εάν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος αληθεύουν, τότε η Apple θα εισέρχεται για πρώτη φορά στην κατηγορία των phablets (υβριδίων μεταξύ smartphone και tablet), συνεχίζοντας παράλληλα την «παράδοση» της εταιρείας που την «θέλει» να απευθύνεται προς το καταναλωτικό κοινό το οποίο επιθυμεί high end συσκευές: αν και δεν έχουν δημοσιευθεί επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις του iPhone 5S, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes το νέο μοντέλο της Apple τα πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, ακόμα και σε σχέση με το φθηνότερο μοντέλο με το οποίο κυκλοφόρησε μαζί, iPhone 5C.

Σε κάθε περίπτωση, η κυκλοφορία μεγαλύτερων iPhones αναμένεται να αποτελέσει καλό νέο για την Apple, η οποία δείχνει να χάνει μερίδιο της αγοράς έναντι της «επέλασης» των συσκευών με Android. Επίσης, κατά το Forbes, φημολογείται ότι η εταιρεία ετοιμάζει και ένα μεγαλύτερου μεγέθους iPad για το 2014.

 

Προτεινόμενα για εσάς