True-View: Μετατρέποντας την κάμερα του κινητού σε 3D

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 12:14
UPD:14:14
KICKSTARTER//Peter Brennan/The Pratley Co.

Σε κάποιους ενδεχομένως η συσκευή να θυμίζει οπτικά το παλιό παιδικό παιχνίδι View Master- ωστόσο, οι δυνατότητές της απέχουν.

A- A A+

Τη δυνατότητα λήψης 3D φωτογραφιών και βίντεο παρέχει στην κάμερα ενός συμβατικού, κατά τα άλλα, smartphone, η συσκευή True-View σε συνδυασμό με την εφαρμογή η οποία την συνοδεύει.

Σε κάποιους ενδεχομένως η συσκευή να θυμίζει οπτικά το παλιό παιδικό παιχνίδι View Master- ωστόσο, οι δυνατότητές της απέχουν, καθώς επιτρέπει στον κάτοχό της να γυρίσει τις δικές του 3D ταινίες, περνώντας στο κινητό του την σχετική εφαρμογή και στη συνέχεια τοποθετώντας το μέσα στο True-View.

Η συσκευή δημιουργεί τρισδιάστατες εικόνες χωρίζοντας τα frames σε δύο εικόνες (μία δεξιά και μία αριστερά) και στη συνέχεια μία σειρά καθρεφτών «ενοποιούν» τις συγκεκριμένες εικόνες σε μία ενιαία τρισδιάστατη (stereoscopic 3D imaging). Αρχικά το True-View είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για το iPhone 5, ωστόσο πλέον είναι συμβατή γενικά με συσκευές με iOS, καθώς και με Android.

THEPRATLEYCO

Βίνετο από δοκιμή του True-View.

Πέρα από τη λήψη εικόνων και βίντεο, το True-View μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση τρισδιάστατων βίντεο στο YouTube. Η συσκευή βρίσκεται ακόμα σε στάδιο πρωτοτύπου, και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης που έχει ξεκινήσει στο Kickstarter για να προχωρήσουν οι δημιουργοί του σε μαζική παραγωγή.

THEPRATLEYCO

Αντιδράσεις χρηστών.

Οι συντελεστές του True-View (The Prately Company- μία αγγλική startup η οποία εδρεύει στο Λονδίνο) εργάζονται πάνω στη συσκευή και την εφαρμογή της εδώ και έναν χρόνο. Η απόφαση για συγκέντρωση χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter ελήφθη τον προηγούμενο μήνα, και στόχος είναι η συγκέντρωση του ποσού των 125.000 λιρών μέχρι την 1η Νοεμβρίου- ως τώρα έχουν συγκεντρωθεί 4.527.

Προτεινόμενα για εσάς