Μπάσκετ: Κυπελλούχος για 15η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός

Με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι διέλυσαν 90-53 τον Άρη
Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 21:35
UPD:22:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Οι παίκτες του παναθηναϊκού πανηγυρίζουν στην απονομή την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος στον τελικό μεταξύ του Παναθηναϊκού και Άρη στο κλειστό Στάδιο "2 Αοράκια" στο Ηράκλειο.

A- A A+

Για 15η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, καθώς στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης οι «πράσινοι» με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο διέλυσαν τον Άρη με 90-53.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πανηγύρισε τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν για τρίτη διαδοχική χρονιά στο κλειστό του Ηρακλείου Κρήτης «Δύο Αοράκια». Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά πριν από 9 χρόνια και πάλι στην κρητική πρωτεύουσα, με το «τριφύλλι» να παίρνει και πάλι το τρόπαιο (72-,648), ωστόσο, αυτή την φορά οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός «πάτησε γκάζι» και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στους Θεσσαλονικείς να πιστέψουν σε αυτό που προς στιγμή έδειξαν ότι μπορούσαν να πετύχουν. Με άμυνα από γρανίτη στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε μόνο 13 πόντους σε δύο δεκάλεπτα, ενώ είχε δεχτεί 40 στο πρώτο μέρος, ενώ πέτυχε 50 στην επίθεση, 10 περισσότερους από τους αυτούς που σημείωσε στο πρώτο μισό του τελικού.

Ο Άρης «κοίταξε στα μάτια» τον Παναθηναϊκό στο πρώτο 10λεπτο και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στους «πράσινους» να ξεφύγουν στο σκορ. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε δύο φορές προβάδισμα τριών πόντων, αλλά οι Θεσσαλονικείς με τους Μποχωρίδη και Βεζένκοφ βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίζουν κι έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 20-18.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός με πιεστική άμυνα και ένα μακρινό τρίποντο του Φώτση κατάφερε να πάρει διαφορά επτά πόντων (25-18), αλλά η απάντηση του Άρη ήταν άμεση. Με σερί 7-0 (πέντε πόντοι από τον Πελεκάνο) η ομάδα του Μίνιτς ισοφάρισε πολύ γρήγορα, γεγονός που ανάγκασε τον Πεδουλάκη να πάρει τάιμάουτ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη του πρώτου 10λεπτου. Οι «κίτρινοι» πέρασαν μπροστά με 31-29 για πρώτη φορά στη δεύτερη περίοδο, ενώ με καλάθι του Μποχωρίδη ξέφυγαν για πρώτη φορά στο ματς με τέσσερις (33-29). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και ισοφάρισε γρήγορα (33-33), αλλά και πάλι το συγκρότημα του Μίνιτς με μικρό σερί 5-0 ξέφυγε με 38-33.  Με τον Κάρι «ζεστό» και το Μπατίστ να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στο ματς, το «τριφύλλι» ισοφάρισε 40-40, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ήταν προφανές ότι ο Παναθηναϊκός των πρώτων 20 λεπτών ήταν...απών στο αμυντικό κομμάτι. Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν τα «κακώς κείμενα» στην 3η περίοδο. Με τρία διαδοχικά τρίποντα (δύο από τον Φώτση κι ένα του Κάρι)  ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί 9-0 και ξέφυγε με 49-40, ενώ έγινε 15-0 με τα καλάθια των Μπατίστ, Διαμαντίδη και Φώτση (55-40).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο παίκτης του παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης πανηγυρίζει στην απονομή την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος στον τελικό μεταξύ του Παναθηναϊκού και Άρη στο κλειστό Στάδιο "2 Αοράκια" στο Ηράκλειο.

Η διαφορά πήρε μεγάλες διαστάσεις στη συνέχεια, καθώς έφτασε και στο +18 (65-47), με τον Άρη να μην μπορεί να παρακολουθήσει τους «πράσινους». Ο τελικός είχε τελειώσει ουσιαστικά στην 3η περίοδο. Στην 4η η ομάδα του Πεδουλάκη έφτασε στο 84-49, με τους θεσσαλονικείς να πετυχαίνουν τελικά μόλις 13 πόντους σε 20 λεπτά, ενώ στο πρώτο μέρος είχαν βάλει 40!

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο παίκτης του παναθηναϊκού Ραμέλ Κάρι παραλαμβάνει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Παναθηναϊκού και Άρη.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ραμέλ Κάρι με 17 πόντους, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης με 10 συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου μπάσκετ.

*Εκτός 12άδας έμεινε τελικά ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής και την θέση του πήρε ο νεαρός Κώστας Χαραλαμπόπουλος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις