Μπάσκετ: Η συνέντευξη Τύπου του τελικού

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 15:00
UPD:18:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο προπονητής του Αργύρης Πεδουλάκης και ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ τον Άρη ο Μίλαν Μίνιτς και ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

A- A A+

Με κοινή ευχή να διεξαχθεί ένας τελικός αντάξιος του κύρους του πραγματοποιήθηκε στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ», στο λιμάνι του Ηρακλείου, η συνέντευξη Τύπου πριν τον τελευταίο αγώνα του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο προπονητής του Αργύρης Πεδουλάκης και ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ τον Άρη ο Μίλαν Μίνιτς και ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

«Όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε τον Άρη από το τέλμα των τελευταίων ετών και να τον επαναφέρουμε εκεί που ανήκει, γιατί αποτελεί στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ. Ελπίζω να χαρούμε τον τελικό, εμείς σαν πρωταγωνιστές κι εσείς σαν φίλαθλοι», δήλωσε ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

«Γνωρίζουμε καλά σε ποια ομάδα είμαστε και ποια ιστορία έχει. Δεν είμαστε σε μια απλή ομάδα, αλλά σε ένα κίνημα. Εγώ σαν πιο παλιός μετέφερα στα νεότερα παιδιά της ομάδας ότι είναι πολύ σημαντικό να παίζουν σε έναν τελικό. Κρατάμε μια πισινή, μια ελπίδα στην ψυχή μας, γιατί θέλουμε ο Άρης να επιστρέψει στους τίτλους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «κίτρινων», Μίλαν Μίνιτς, υπογράμμισε: «Με ένα παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις πολλά, αλλά και να χάσεις πολλά. Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, με όνομα και αποτελέσματα, που έχει πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας. Εμείς δεν μπορούμε να τους απειλήσουμε. Όμως, κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα, γιατί κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι «εμείς έχουμε μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον για τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα, εμπειρία και το ''πρέπει'', ο Άρης έχει νεανικότητα, ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στις σοβαρές πολιτείες τα πάντα ξεκινούν από την παιδεία. Μια λέξη που στην Κρήτη τη μαθαίνεις από μικρό παιδί. Δυστυχώς στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με έντονη ελευθεριότητα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

H ΕΟΚ τίμησε τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη (δεξιά) λίγο πριν την συνέντευξη Τύπου για τον Τελικό του Κυπέλλου.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, τέλος, είπε: «Για μας κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Ο Άρης έχει πολλούς νέους παίκτες που βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στόχος μας είναι πάντα οι τίτλοι. Αντιμετωπίζαμε εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό σε τελικούς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αλλά δεν αλλάζει κάτι, τώρα που αντιμετωπίζουμε τον Άρη».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις