Αντιδράσεις από Χ.Α., Ανεξάρτητους Έλληνες και ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 15:42
UPD:15:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Στη φωτογραφία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης συνομιλούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση τους.

A- A A+

«Μετά το ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία ετοιμάζουν δεύτερο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Εξωτερικών, Τ. Κουΐκ, σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κύπριο πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, για το Κυπριακό.

«Αποδέχονται ως συνομιλητή το ψευδοκράτος και μια τέτοια ενέργεια αποτελεί έμμεσο (αν όχι και άμεσο) βήμα για αναγνώριση» πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουΐκ, το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής και προέβλεψε ότι θα μπουν στην ίδια μοίρα εισβολείς και κατεχόμενοι.

Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει εθνική στάση, υποστήριξε, «στον δρόμο που χάραξε με τη γενναία πατριωτική πολιτική του ο Τάσσος Παπαδόπουλος», και να μην επιτραπεί η απώλεια εθνικού εδάφους.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δώσουμε καμιά συναίνεση σε ένα νέο σχέδιο Ανάν» κατέληξε.

Σε υψηλούς τόνους ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κοινές δηλώσεις Σαμαρά – Αναστασιάδη για το Κυπριακό προεξοφλούν «μία ακόμη εθνική προδοσία»..

«Με τις δηλώσεις τους όχι μόνο νομιμοποιούν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά ολοκληρώνουν αυτό που δεν κατάφεραν οι τούρκοι με τον “Αττίλα ΙΙ" το 1974. Η στάση τους πέρα από προδοτική συνιστά και ύβρι απέναντι στην μνήμη των Ηρώων της ΕΟΚΑ και της ΕΛΔΥΚ που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Μεγαλονήσου και την Ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα» τόνισε.

Για ενίσχυση των ανησυχιών του πάνω στο θέμα λόγω των κοινών δηλώσεων έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Οι ισχυρισμοί Σαμαρά και Αναστασιάδη ότι μπορεί να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου είναι αποπροσανατολιστικοί και επικίνδυνοι, αφού η ΕΕ όχι μόνο δε συνέβαλε στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά αντίθετα με τις παρεμβάσεις της, από κοινού με τις ΗΠΑ, προωθεί σχεδιασμούς  στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την  κατοχή  στο βόρειο τμήμα του νησιού» αναφέρεται σχετικά.

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δε θα συναινέσει σε λύσεις τύπου Ανάν, που απέρριψε ο κυπριακός λαός και θα «συνεχίσει να στηρίζει την πάλη του κυπριακού λαού για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των εργαζομένων, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ και Ε.Ε.».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή