Διαβουλεύσεις Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 07:38
UPD:11:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι για τον ίδιο ζητούμενο είναι η διασφάλιση της συλλογικότητας και της μεγίστης εθνικής ενότητας.

A- A A+

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τους οποίους θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια συνομολόγησης του κοινής διακήρυξης προς επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Μετά από σύσκεψη που είχε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων στη Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό, κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων.

Ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι για τον ίδιο ζητούμενο είναι η διασφάλιση της συλλογικότητας και της μεγίστης εθνικής ενότητας. Συνέστησε επίσης υπομονή και αυτοσυγκράτηση για να μην υπάρξουν τυχών ανεδαφικές και παραπλανητικές ερμηνείες.

Τέλος, ανέφερε ότι αναμένει την απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει αναλυτικά και σε βάθος για τα πραγματικά δεδομένα.

24HCOMCY

Από την πλευρά της η τουρκοκυπριακή πλευρά δηλώνει ότι αναμένει να ξεκαθαρίσει η στάση της ελληνοκυπριακής, για την κοινή διακήρυξη, ώστε οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν ξανά το συντομότερο.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου σημειώνεται: «φαίνεται να είμαστε στο τελευταίο στάδιο των προσπαθειών, που άρχισαν εδώ και καιρό για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει κατάληξη στην κοινή διακήρυξη».

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, στόχος είναι να γίνει συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου την προσεχή Δευτέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή