ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζει η Πολιτική Γραμματεία για την υποψηφιότητα Καρυπίδη

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 11:22
UPD:11:34
flashwebtv

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Καρυπίδης (φωτογραφία από βίντεο).

A- A A+

Την τελική απόφαση για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να λάβει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει στις 13:00.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν κατά πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Καρυπίδη.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στην Κοζάνη, η οποία κράτησε πάνω από τρεις ώρες και συμμετείχαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος του τομέα αυτοδιοίκησης του κόμματος Κώστας Πουλάκης, από τα 12 παρόντα μέλη του Συντονιστικού, τα 9 τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη.

Οι κ. Βίτσας και Πουλάκης είχαν συνάντηση και με τον Θ. Καρυπίδη, ενώ συνομίλησαν και με άλλα κομματικά στελέχη της περιοχής.

Οι απόψεις που εκφράστηκαν στο Συντονιστικό θα μεταφερθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Απόσυρση της υποψηφιότητας ζητεί το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο

Χθες, τ Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη, τονίζοντας ότι «οι αντισημιτικές του θεωρίες συνομωσίας δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο».

«Ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα. Δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου Ronald S. Lauder.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή