Πιέσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Καρυπίδη να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 16:00
UPD:16:02
flashwebtv

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Καρυπίδης (φωτογραφία από βίντεο).

A- A A+

Πιέσεις στον υποψήφιο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη να αποσύρει την υποψηφιότητά του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ διά του γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα και του υπεύθυνου τοπικής αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκη, που βρίσκονται στην Κοζάνη.

Ο λόγος είναι προφανής: να μην αναγκαστεί το κόμμα να ακυρώσει μια απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Βέβαια στην εν λόγω συνεδρίαση και στην ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες είχε επιλεγεί η λύση «πακέτο» για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Δήμο της Αθήνας.

Λόγω της προσπάθειας να πειστεί ο κ. Καρυπίδης, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για το θέμα η οποία θα συνεδριάσει αμέσως μόλις επιστρέψουν από την Κοζάνη οι κ. Βίτσας και Πουλάκης.

Ωστόσο, η ακύρωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη είτε μέσω του ίδιου είτε με απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεδομένη.

Το πρωί με άρθρο του στην «Αυγή», υπό τον τίτλο «Καρυπίδης is over», ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του κομματικού εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αναδρανιστάκης προανήγγειλε επί της ουσίας το τέλος της υποψηφιότητας Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σημειώνοντας επί λέξει ότι «κάποια πράγματα ανήκουν στα εν ου παικτοίς, σε εκείνα με τα οποία κανείς δεν μπορεί να παίξει κι αν παίξει, πρέπει να βγει αμέσως από το παιχνίδι.».

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με μήνυμά του στο twitter σημείωνε ότι «το πάθημα με την υποψηφιότητα Καρυπίδη, ας μας γίνει μάθημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συμμαχίες. Με αξιολόγηση όμως, προσοχή και συλλογικότητα», ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον «Σκάι» σημείωσε ότι αν αυτά που είπε ο κ. Καρυπίδης τα εννοούσε «όχι μόνο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, αλλά ούτε έξω από το πεζοδρόμιο δεν θα περάσει».

Κατόπιν τούτων, το μόνο που μένει να φανεί είναι αν ο κ. Καρυπίδης παραιτηθεί ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ «πάρει πίσω» την υποψηφιότητά του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή