Forgotify: Τα τραγούδια που «ξεχάστηκαν» στο Spotify

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 11:14
UPD:11:14

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δημιουργήθηκε από τους Λέιν Τζόρνταν, Τζ. Χάουσμαν και Νέιτ Γκάγκνον, με σκοπό να δοθεί στα «παραμελημένα» τραγούδια ένας νέος τρόπος να «φτάσουν στα αυτιά» του κοινού.

A- A A+

Τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούσουν τραγούδια στη δημοφιλή μουσική υπηρεσία, Spotify, τα οποία δεν έχει ακούσει κανείς , δίνει το Forgotify.

Πρόκειται για μία νέα μουσική streaming υπηρεσία, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται τραγούδια με τα οποία δεν έχει «ασχοληθεί» κανείς, ούτε μία φορά. Ο χρήστης πατά απλά «start listening» και του παρουσιάζεται ένα «παρθένο» κομμάτι τυχαία, το οποίο μπορεί να ακούσει (πρέπει να συνδεθεί με το Spotify για να γίνει αυτό) και να το μοιραστεί σε κοινωνικά δίκτυα. Εναλλακτικά, έχει την επιλογή να ακούσει κάποιο άλλο, μέσω της επιλογής «next». Εάν ένα τραγούδι παιχτεί, απομακρύνεται από τον «κατάλογο».

Σύμφωνα με στοιχεία του Spotify, μόνο το 80% των 20 εκατ. τραγουδιών του έχουν παιχτεί τουλάχιστον μία φορά. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι δημιουργοί του Forgotify θεωρούν απαράδεκτο από μουσικής άποψης το να υπάρχουν τέσσερα εκατ. κομμάτια που δεν έχουν ακουστεί από κανέναν.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δημιουργήθηκε από τους Λέιν Τζόρνταν, Τζ. Χάουσμαν και Νέιτ Γκάγκνον, με σκοπό να δοθεί στα «παραμελημένα» τραγούδια ένας νέος τρόπος να «φτάσουν στα αυτιά» του κοινού. Όσον αφορά στην έκταση της «δεξαμενής» από την οποία αντλούνται τα τραγούδια, οι δημιουργοί του δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για πιθανή εξάντλησή της, καθώς το Spotify προσθέτει συνεχώς νέα μουσική.

Προτεινόμενα για εσάς