Ανταγωνιστή του Spotify φέρεται να ετοιμάζει η Google

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 11:03
UPD:11:04
REUTERS/MIKE BLAKE

Η Google έχει ήδη το Google Music, μία μουσική υπηρεσία στο cloud, που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν μέχρι 20.000 αγορασμένα τραγούδια και να τα ακούνε μέσω συσκευών Android ή του web.

A- A A+

Έντονη είναι η φημολογία γύρω από πιθανή εμφάνιση συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας από την Google κατά την ετήσια συνδιάσκεψη developers που διοργανώνει, Google I/O. Οι φήμες ενισχύθηκαν μετά από δημοσίευμα του The Verge περί συμφωνιών της εταιρείας με τη Sony Music Entertainment και τη Universal Music Group για το YouTube και το Google Play.

Η Google έχει ήδη το Google Music, μία μουσική υπηρεσία στο cloud, που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν μέχρι 20.000 αγορασμένα τραγούδια και να τα ακούνε μέσω συσκευών Android ή του web. Εάν η Google παρουσιάσει μία νέα συνδρομητική υπηρεσία με συνεργασία μεγάλων ονομάτων της μουσικής βιομηχανίας, θα βρεθεί απέναντι στον κυρίαρχο του χώρου: το Spotify, με τα 24.000.000 ενεργούς χρήστες το μήνα, τα 6.000.000 συνδρομητές επί πληρωμή και πάνω από 20.000.000 τραγούδια σε 28 χώρες. Αυτή τη στιγμή το Spotify κατέχει τα πρωτεία όσον αφορά τον αριθμό τραγουδιών, υπερέχοντας έναντι των ανταγωνιστών όπως το Pandora, το Slacker και το iHeartRadio- ωστόσο, τους περισσότερους χρήστες (70.000.000 ενεργοί μηνιαίως- 200.000.000 συνολικά) έχει το Pandora.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Google ενδεχομένως να ανακοινώσει το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας, που πιθανότατα θα είναι συνδεδεμένη με το Play, ακόμα και σήμερα. Ωστόσο, εκπρόσωποι της εταιρείας δεν έχουν προβεί ακόμα σε σχόλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν υπάρξει φημολογίες για ετοιμασία υπηρεσίας στο στυλ του Pandora και από την Apple.

Προτεινόμενα για εσάς