Ministry of Sound κατά Spotify

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 11:12
UPD:11:12
EPA/RAINER JENSEN

Αυτό που ζητά το Ministry of Sound είναι η αφαίρεση των playlists και το μόνιμο μπλοκάρισμα άλλων playlists, που αντιγράφουν τις συλλογές του, από το Spotify- καθώς και αποζημίωση.

A- A A+

Μία μεγάλη «μάχη» στον χώρο της μουσικής στο Διαδίκτυο φαίνεται πως ξεκίνησε με τη μήνυση της διάσημης φίρμας του χώρου της dance μουσικής/ κλαμπ, Ministry of Sound, σε βάρος του Spotify για παραβίαση copyright. Σύμφωνα με το Ministry of Sound, το Spotify αρνήθηκε να διαγράψει playlists χρηστών που είχαν αντιγράψει άλμπουμ- συλλογές του.

Αυτό που ζητά το Ministry of Sound είναι η αφαίρεση των playlists και το μόνιμο μπλοκάρισμα άλλων playlists, που αντιγράφουν τις συλλογές του, από το Spotify- καθώς και αποζημίωση.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο διευθύνων σύμβουλος του Ministry of Sound, Λόχαν Πρέζενσερ, ισχυρίζεται πως η εταιρεία του ζητά από το Spotify την αφαίρεση των playlists από το 2012, χαρακτηρίζοντας τη στάση του Spotify ως «τοίχο από τούβλα». Το Spotify έχει επιβεβαιώσει τη μήνυση, ωστόσο δεν έχει προβεί σε σχόλια. Σύμφωνα με τον Guardian, στο παρελθόν φαίνονται να είχαν υπάρξει συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών για την επίτευξη κάποιας συμφωνίας licensing, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι playlists είναι ένα πολύ δημοφιλές χαρακτηριστικό του Spotify, που παρέχει στους συνολικά 24 εκατομμύρια χρήστες του έναν κατάλογο άνω των 20 εκατομμυρίων μουσικών κομματιών. Η εταιρεία παρέχει απεριόριστη πρόσβαση στον κατάλογό της για 10 ευρώ/10 δολάρια/ 10 λίρες το μήνα, και στα τέλη του 2012 είχε 5 εκατομμύρια χρήστες επί πληρωμή.  

Εκτιμάται πως από το 2008 έχουν δημιουργηθεί 1 δισεκατομμύριο λίστες, ενώ τον Αύγουστο παρουσιάστηκε το χαρακτηριστικό «Browse», που βοηθά το χρήστη να βρει playlists άλλων με μεγαλύτερη ευκολία. Από πλευράς του, το Ministry of Sound έχει πωλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίγραφα των συλλογών (compilations) του μέσα στα περίπου 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Προτεινόμενα για εσάς