Κατά των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων στην Ουκρανία ο Πούτιν

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 20:59
UPD:21:03
REUTERS/YVES HERMAN

Την «ανάμειξη» των χωρών της Ε.Ε. στην κρίση στην Ουκρανία επέκρινε ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

A- A A+

Την «ανάμειξη» των χωρών της Ε.Ε. στην κρίση στην Ουκρανία επέκρινε ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν. Εάν οι Ουκρανοί χρειάζονται μεσολαβητές, αυτό θα το κρίνουν οι ίδιοι, όμως όσοι περισσότεροι είναι οι μεσολαβητές, τόσο περισσότερα είναι τα προβλήματα, δήλωσε.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο, Χέρμαν φαν Ρόμπεϊ, και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι ο ουκρανικός λαός είναι ικανός να επιλύσει το πρόβλημα με τα δικά του μέσα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν θα παρέμβει στις υποθέσεις της Ουκρανίας, απορρίπτοντας τις επικρίσεις περί πιέσεων της Μόσχας προς το Κίεβο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αντιδρούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εάν, στο ζενίθ μιας κρίσης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα ή η Κύπρος, ο υπουργός Εξωτερικών (της Ρωσίας) συμμετείχε σε μια αντιευρωπαϊκή συγκέντρωση και άρχιζε να δίνει συμβουλές» στους διαδηλωτές, σημείωσε, εν όψει της μετάβασης στην Ουκρανία της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Από πλευράς του ο Ρόμπεϊ είπε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με σκοπό να λυθούν οι παρεξηγήσεις όσον αφορά την επιδίωξη της ΕΕ για στενότερους δεσμούς με τους γείτονές της.

«Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες και παρανοήσεις. Και οι δύο πλευρές συμφωνούμε να επιδιώξουμε διμερείς διαβουλεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στο θέμα των συμφωνιών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και των οικονομικών συνεπειών τους», σημείωσε.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Μπαρόζο τόνισε ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν έχει πρόβλημα με το πρόγραμμα της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης —μιας συμφωνίας που περιλαμβάνει και την Ουκρανία— αλλά θέλει να γνωρίζει τις συνέπειες ορισμένων από των συμφωνιών αυτών για τη ρωσική οικονομία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή