Ακύρωσε τους νόμους περιορισμού των διαδηλώσεων το κοινοβούλιο της Ουκρανίας

Μετά και την παραίτηση του πρωθυπουργού Αζάροφ
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 13:05
UPD:13:11
REUTERS/GLEB GARANICH
A- A A+

Τους νόμους οι οποίοι έγιναν αιτία να εκτροχιαστεί εκ νέου η πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και με τους οποίους περιοριζόταν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στις δημόσιες συναθροίσεις ακύρωσε την Τρίτη το απόγευμα το κοινοβούλιο της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Η ακύρωση, όπως σημειώνει το πρακτορείο Associated Press, έγινε στα πλαίσια της ειδικής συνεδρίασης την οποία είχε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς για να συζητηθεί το ζήτημα της πολιτικής κρίσης στη χώρα.

EURONEWS

Ο ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ, νωρίτερα, είχε θέσει στη διάθεση του προέδρου και του κοινοβουλίου την παραίτησή του, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, να ανοίξει ο δρόμος σε έναν πολιτικό συμβιβασμό.

EURONEWS
EURONEWS

Ο κ. Γιανουκόβιτς είχε προτείνει το διορισμό στις θέσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ανακόψει το κύμα βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των αρχών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη υπογραφή από πλευράς του της συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα τέλη Νοεμβρίου και την συνακόλουθη στροφή της χώρας εκ νέου προς τη Ρωσία.

Η ακύρωση της νέας νομοθεσίας έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά την ψήφισή της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή