Καθηλώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροσκάφος με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας

Πρόβλημα στον ανεφοδιασμό λόγω διεθνούς εμπάργκο
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 14:51
UPD:15:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» έχει καθηλωθεί το αεροσκάφος το οποίο μεταφέρει την αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης στην Ελβετία για τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Γουάλιντ Μουάλεμ.

Σύμφωνα με την ίδια τη συριακή αντιπροσωπεία, «δεν επιτρέπεται στο αεροσκάφος να ανεφοδιαστεί με καύσιμα», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Το γραφείο Τύπου της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την πλευρά του, σημειώνει ότι το ζήτημα δεν είναι τεχνικό αλλά άπτεται διεθνών κυρώσεων στο καθεστώς Άσαντ και θα επιλυθεί διαμέσου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΥΠΕΞ: Θα τηρηθούν οι διεθνείς κανονισμοί

Τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές ακολουθούν τη διαδικασία ελέγχου η οποία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διεθνούς εμπάργκο και ότι μετά την περαίωσή της το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για τον προορισμό του παρέχει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την παραμονή του συριακού αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι υπάρχει σχετικός διεθνής κανονισμός ο οποίος πρέπει να τηρηθεί και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το αεροσκάφος θα εφοδιαστεί με καύσιμα και θα αναχωρήσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή