Ένταση στη Μπανγκόκ

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014 11:55
UPD:19:14
REUTERS/CHAIWAT SUBPRASOM

Αστυνομικοί εξετάζουν τον χώρο της έκρηξης στον χώρο του Μνημείου της Νίκης στη Μπανγκόκ.

A- A A+

Στους 28, εκ των οποίων οι επτά είναι σοβαρά, ανέρχονται οι τραυματίες από έκρηξη που σημειώθηκε σε χώρο συγκέντρωσης διαδηλωτών στο Μνημείο της Νίκης στη Μπανγκόκ σήμερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου.

Η εφημερίδα Post Today αναφέρει ότι μία δημοσιογράφος της συγκαταλέγεται στους τραυματίες.

Σημειώνεται ότι ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν την Παρασκευή από έκρηξη χειροβομβίδας σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Ο διοργανωτής των διαδηλώσεων, Σουτέπ Ταουγκσουμπάν ηγήθηκε πορείας χιλιάδων διαδηλωτών στην πρωτεύουσα, ζητώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα. Ωστόσο ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν μικρότερος σε σχέση με παλαιότερες κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Θανασάκ Πατιμαπακόρν, κάλεσε σε συνομιλίες την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους και να τερματιστεί η πολιτική κρίση.

EURONEWS

Η εφημερίδα Bangkok Post αναφέρει ότι ο Τανασάκ δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός και ότι ενεργεί ως μεσολαβητής. Ωστόσο, κυκλοφορούν φήμες ότι ο στρατός ενδεχομένως να προχωρήσει σε επέμβαση για να τερματιστεί το αδιέξοδο, το οποίο αρχίζει να πλήττει σοβαρά τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας.

EURONEWS

Ο στρατός έκανε ή αποπειράθηκε να κάνει 18 πραξικοπήματα τα τελευταία 81 χρόνια. Ωστόσο αυτή την φορά φαίνεται να τηρεί ουδέτερη στάση.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή