Ταϊλάνδη: Ευθείες απειλές κατά της πρωθυπουργού από την ηγεσία των διαδηλωτών

Ενισχύονται τα μπλόκα σε κυβερνητικά κτήρια
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 15:22
UPD:15:26
REUTERS/CHAIWAT SUBPRASOM

Οι ηγέτες των διαδηλωτών τονίζουν ότι οι τελευταίοι θα παραμείνουν στις βασικές οδικές αρτηρίες μέχρι ένα μη εκλεγμένο «λαϊκό συμβούλιο» να αντικαταστήσει την πρωθυπουργό και την κυβέρνησή της.

A- A A+

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ενίσχυσαν την Τρίτη τα μπλόκα τους γύρω από υπουργικά κτήρια και ο επικεφαλής τους προειδοποίησε την πρωθυπουργό Γίνγκλακ Σιναουάτρα ότι ο επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι η ίδια, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μεγάλοι οδικοί κόμβοι της πρωτεύουσας Μπανγκόκ είναι αποκλεισμένη για δεύτερη συνεχή ημέρα και σκληροπυρηνικοί διαδηλωτές απειλούν με εισβολή στο χρηματιστήριο της χώρας.

Οι ηγέτες των διαδηλωτών τονίζουν ότι οι τελευταίοι θα παραμείνουν στις βασικές οδικές αρτηρίες μέχρι ένα μη εκλεγμένο «λαϊκό συμβούλιο» να αντικαταστήσει την πρωθυπουργό και την κυβέρνησή της, εναντίον των οποίων εκτοξεύονται κατηγορίες για διαφθορά και νεποτισμό.

Πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο σε μια σύγκρουση οκτώ ετών μεταξύ της μεσαίας τάξης και των μοναρχικών με έδρα την Μπανγκόκ και των φτωχότερων υποστηρικτών, κυρίως από τις αγροτικές περιοχές, της Γίνγκλακ και του αδελφού της Θακσίν Σιναουάτρα, πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό με πραξικόπημα το 2006.

EURONEWS

Ο ηγέτης των διαδηλωτών Σουθέπ Θαουγκσουμπάν απείλησε ότι εντός των επόμενων δύο ή τριών ημερών δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καμία κυβερνητική υπηρεσία, ενώ ανέφερε ότι πιθανότατα οι διαδηλωτές να προχωρήσουν σε διακοπή της υδροδότησης και ηλεκτροδότησης στις οικίες της πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι διαδηλώσεις έχουν λάβει ειρηνικό χαρακτήρα.

REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Ο ηγέτης των διαδηλωτών Σουθέπ Θαουγκσουμπάν απείλησε ότι εντός των επόμενων δύο ή τριών ημερών δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καμία κυβερνητική υπηρεσία.

Η Γίνγκλακ Σιναουάτρα έχει προκηρύξει εκλογές για τις 2 Φεβρουαρίου, αφού διέλυσε το κοινοβούλιο το Δεκέμβριο, ωστόσο η λύση δεν ικανοποιεί τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή