Νικητής ο Πανθρακικός στο ντέρμπι της Θράκης, 2-1 την Ξάνθη

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 19:11
UPD:19:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Με νίκη του γηπεδούχου Πανθρακικού (2-1) επί της Ξάνθης ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θράκης, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 16ο λεπτό με παίκτη λιγότερο και ολοκλήρωσαν τη συνάντηση με εννέα.

Στο σημείο εκείνο ο Φλίσκας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ένα λεπτό, για ισάριθμα δυνατά μαρκαρίσματα και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για πολύ μεγάλο διάστημα.

Ακόμη κι έτσι όμως, η Ξάνθη αμύνθηκε σωστά στο διάστημα ως τη λήξη του ημιχρόνου και δεν απειλήθηκε παρά μόνο στο 32΄, όταν ο Ίγκορ βρήκε τον Ρομέου που πλάσαρε άουτ.

Στο 54΄ το συγκρότημα του Ράινερ Μάουρερ έκανε αισθητή για πρώτη φορά την παρουσία του, όταν η κεφαλιά του Γούτα στο κόρνερ του Τριάδη πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 60΄ ο Σολάρι απέτυχε να νικήσει σε τετ α τετ τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Σέρεμετ.

Στο 64΄ ο Τσέμα μπλοκαρε το εκτός περιοχής σουτ του Κάσες, αλλά στο 69΄ δεν κατόρθωσε να αντιδράσει απέναντι στον Τζάνη, που πήρε την ασίστ του Κάσες και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι του Άκη Μάντζιου δεν χάρηκαν όμως παρά μόνο για τέσσερα λεπτά, καθώς στο 73΄ ο Βάλλας είχε σωστή τοποθέτηση και ισοφάρισε σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά στο 78΄ οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν σε θέση οδηγού με κεφαλιά του Κάσες.

Η Ξάνθη δεν είχε πλέον δύναμη να αντιδράσει για δεύτερη φορά έχοντας καταβάλλει υπερπροσπάθεια στο διάστημα που προηγήθηκε, ενώ η αποβολή του Παΐτο στο 88΄ με απευθείας κόκκινη σηματοδότησε το οριστικό «νοκ άουτ» των φιλοξενούμενων, που είδαν τον συντοπίτη Πανθρακικό να τους προσπερνά στην κατάταξη, ανεβαίνοντας στην έκτη θέση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις