Αντ. Σαμαράς: Είμαστε πεισματάρηδες, θα τα καταφέρουμε

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 21:20
UPD:23:32
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Η Ελλάδα επουλώνει τις πληγές της. Οι Έλληνες είμαστε πεισματάρηδες και θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

A- A A+

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, μέχρι το τέλος της προεδρίας θα γίνει σύμβολο ότι η Ευρώπη δουλεύει και με την τοποθέτηση ότι οι Έλληνες είναι πεισματάρης λαός και θα τα καταφέρει, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κήρυξε και επισήμως από το Μέγαρο Μουσικής την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την υπογραφή της ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ.

Σήμερα, συνέχισε η Ελλάδα επουλώνει τις πληγές της για να προσθέσει: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι. Είμαστε πεισματάρηδες. Και θα τα καταφέρουμε! Για λογαριασμό όλων μας. Αλλά και για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης».

Για τα λάθη της Ε.Ε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην κρίση που μαστίζει τη χώρα, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν επρόκειτο μόνο για λάθη της Ελλάδας αλλά και για  αδυναμίες της Ε.Ε.

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε περισσότερο από την κρίση, πλήρωσε πιο ακριβά δικά της σφάλματα αλλά και κατασκευαστικές αδυναμίες της Ε.Ε.» είπε σχολιάζοντας ότι έχουν διαψευστεί όλες οι Κασσάνδρες.

Ορισμένοι προέβλεπαν και κάποιοι εύχονταν την έξοδο της Ελλάδας από τη Ε.Ε. σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί και η Ευρώπη απέδειξε ότι μπορεί.

 

AMNAWEBTV
Για τα επιτεύγματα της Ελλάδας

Η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ σε συνθήκες ύφεσης, είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης,  το οποίο και χαρακτήρισε ως το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρήθηκε ποτέ,

Μία Ένωση με κοινές αξίες στην οποία κάθε λαός, χωρίς να χάνει την ταυτότητά του, μπορεί να πετύχει με άλλους πολλά, είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρήθηκε ποτέ, σχολίασε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μουσικής.

 «Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανταγωνιστικότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι τα τέσσερα προτάγματα που διαμορφώνουν στον σύγχρονο κόσμο» συνέχισε και πρόταξε ως απάντηση στην κρίση, περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε πολίτης θα βρίσκεται πιο κοντά στις αποφάσεις που τον αφορούν εξήγησε ο κ. Σαμαράς.

Σχολιάζοντας τα ζητήματα της ανεργίας και της ύφεσης, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως τώρα  που περάσαμε τα πιο δύσκολα και αποφύγαμε τα χειρότερα είναι ώρα να αντιμετωπιστούν και ξεπεραστούν αυτά τα θέματα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως έχει έρθει η ώρα για να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και την σταθεροποίηση, αλλά και να αναπτυχθούν οι  θαλάσσιες πολιτικές, όπως και να υπάρξει εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης.

Θα αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν

Η ελληνική προεδρία θα αναδείξει αυτά που μας ενώνουν και μας θέτουν σε πορεία ανάπτυξης είπε ο κ. Σαμαράς.

 «Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη είναι ο καλύτερος κόσμος που μπορούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας, είναι παράλληλα αυτό που ζητά ο υπόλοιπος κόσμος από εμάς. Ευρώπη είμαστε εμείς, ο καλύτερος εαυτός μας. Ευρώπη δεν είναι αφηρημένες στατιστικές είναι μήτρα ελευθερίας και ανάπτυξης» με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός κήρυξε κα επισήμως την έναρξη της εξάμηνης ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή