Διαδηλώσεις και χημικά στην Ομόνοια

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 19:29
UPD:21:07
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS
A- A A+

Σε χρήση χημικών προχώρησε για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα η αστυνομία, εναντίων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων, που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών της Ε.Ε., από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν στο Πολυτεχνείο, όμως λίγο πριν τις 20:00 διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω επεισόδια

Πολλά μέλη αριστερών οργανώσεων αψήφησαν την απαγόρευση των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων, που επέβαλε η αστυνομία εξαιτίας των εκδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα και από το απόγευμα της Τετάρτης επιχειρούν να διαδηλώσουν ξεκινώντας από τα Προπύλαια.

EURONEWS

Αφού οι  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές από το σημείο τους οδήγησαν στην Ομόνοια.

NAFTEMPORIKI.GR

Εκεί το συγκεντρωμένο πλήθος αυξήθηκε και επιχείρησε να πραγματοποιήσει διαδήλωση και πάλι προς το Σύνταγμα, μέσω της οδού Σταδίου.

Ωστόσο στο δρόμο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεν τους επέτρεψαν να μετακινηθούν. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών και η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνει.

Οι διαδηλωτές, αφού δεν κατάφεραν, λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων,  να πραγματοποιήσουν πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος, κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων  όπου και διαλύθηκαν.

EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ στα Προπύλαια. Οι συγεντρωμένοι πολίτες αγνόησαν την αστυνομική απαγόρευση και προσήλθαν στην -προγραμματισμένη πριν από την απαγόρευση- συγκέντρωση.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί και  λίγο μετά τις 17:00  όταν οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άτυπη συγκέντρωση Τύπου στα Προπύλαια, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και ζήτησαν από την κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση.

NAFTEMPORIKIGR
Μικροεπεισόδια στα Προπύλαια

Μικροεπεισόδια στα Προπύλαια σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν, διέκοψαν τη συνέντευξη Τύπου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί,  με τα ΜΑΤ τα οποία απώθησαν τους συγκεντρωμένους σπρώχνοντάς τους με τις ασπίδες τους κάνοντας χρήση χημικών.

Επίσης έγινε και μια προσαγωγή του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή, μέλος της ΑΔΕΔΥ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την αστυνομική βία εναντίον των μελών της, καθώς και τη  σύλληψη του Π. Αντωνόπουλου  για τον  οποίο ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση.

FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS
ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική προεδρία ξεκίνησε με αυταρχισμό

«Η κυβέρνηση εγκαινίασε την έναρξη της ελληνικής προεδρίας με τον τρόπο που αντιστοιχεί στην ίδια, επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ και τον αυταρχισμό» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τονίζει δε ότι η βίαιη απαγόρευση της σημερινής πορείας που καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την απώθηση διαδηλωτών και την αλόγιστη χρήση χημικών, δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει μια χώρα που σέβεται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και τις δημοκρατικές τους ελευθερίες.  

«Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει» καταλήγει.

Μάκης Συνοδινός

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή