Μικροεπεισόδια στα Προπύλαια

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 17:48
UPD:18:27
naftemporikigr

Μικροεπεισόδια στα Προπύλαια.

Βίντεο: Μάκης Συνοδινός

A- A A+

Μικροεπεισόδια  με περιορισμένη χρήση χημικών σημειώθηκε λίγο  μετά τις 17:00 στα Προπύλαια όταν μέλη της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανάληψη της ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η Αστυνομία.

Οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άτυπη συγκέντρωση Τύπου στα Προπύλαια, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και ζήτησαν από την κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση.

NAFTEMPORIKI.GR

Ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο διέκοψαν τη συνέντευξη Τύπου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί,  με τα ΜΑΤ, να απωθούν τους συγκεντρωμένους σπρώχνοντάς τους με τις ασπίδες τους ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών.

EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ στα Προπύλαια. Οι συγεντρωμένοι πολίτες αγνόησαν την αστυνομική απαγόρευση και προσήλθαν στην -προγραμματισμένη πριν από την απαγόρευση- συγκέντρωση.

Επίσης όπως έγινε γνωστό έγινε και μια προσαγωγή του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή, μέλος της ΑΔΕΔΥ.

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την αστυνομική βία εναντίον των μελών της, καθώς και τη  σύλληψη του Π. Αντωνόπουλου  για τον  οποίο ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση.

NAFTEMPORIKI.GR

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδικοτήτων στο κέντρο.

Εντέλει η ομάδα οδηγήθηκε  υπό την αυστηρή συνοδεία των ΜΑΤ στην Ομόνοια.

Η οδός Πανεπιστημίου, η οποία είχε κλείσει, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, ωστόσο η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία λόγω των συνεχών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων που επιβάλει η αστυνομία.

Μάκης Συνοδινός

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή