Διαμαρτυρία ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη σύλληψη του συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλου

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 18:19
UPD:18:25
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ, νωρίτερα στα Προπύλαια. Οι συγεντρωμένοι πολίτες αγνόησαν την αστυνομική απαγόρευση και προσήλθαν στην -προγραμματισμένη πριν από την απαγόρευση- συγκέντρωση.

A- A A+

Την αντίδρασή της στη σύλληψη του συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλου εκφράζει με ανακοίνωσή της η οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία καταδικάζει τη βίαιη, όπως λέει, διάλυση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της ανάληψης της ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα που διοργάνωσε στα Προπύλαια το απόγευμα της Τετάρτης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητεί την άμεση απελευθέρωση του Π. Αντωνόπουλου και καταγγέλλει την «προκλητική κατασταλτική βία των ΜΑΤ».

«Η κυβέρνηση διέκοψε και διέλυσε ακόμα και τη συνέντευξη Τύπου, που έδινε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις στα Προπύλαια, στις 5:30 μ.μ», καταγγέλλει η οργάνωση, η οποία κάνει λόγο για «ορδές αστυνομικών» που τους απώθησαν βίαια και καλεί σε συνέχεια των αντικυβερνητικών, αντιευρωπαϊκών διαδηλώσεων.

NAFTEMPORIKI.GR

Τα μικροεπεισόδια και η σύλληψη του συνδικαλιστή έγιναν όταν οι  εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άτυπη συγκέντρωση Τύπου στα Προπύλαια, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και ζήτησαν από την κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο να διακόπτους τη συνέντευξη Τύπου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί.

Στη συνέχεια τα ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους με τις ασπίδες τους, ενώ προέβησαν και σε  περιορισμένη χρήση χημικών.

Εντέλει η ομάδα οδηγήθηκε  υπό την αυστηρή συνοδεία των ΜΑΤ στην Ομόνοια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή