ΚΚΕ: Ουσιαστική συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Ε.Ε.

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 15:12
UPD:15:18
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντιπαράθεση γύρω από την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πίσω από τις «οξυμένες φραστικές λογομαχίες προεκλογικού χαρακτήρα» βρίσκεται η ουσιαστική συμφωνία τους με τους στόχους και τις στρατηγικές επιλογές της Ε.Ε., τις οποίες «τα δύο κόμματα έχουν στηρίξει και προωθούν».

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, να μην παραστεί στην αποψινή τελετή για την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συνδέεται με την αναβολή της επίσκεψης της ευρωπαϊκής «επιτροπής - ελέγχου» για τα πεπραγμένα της τρόικας. 

Ενισχυτικά, λένε στην Κουμουνδούρου, λειτουργεί και η χθεσινή απόφαση του κ. Σαμαρά και του κ. Δένδια, να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Συνέχιση της υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε.»

Με την ελληνική προεδρία θα συνεχιστεί η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, η οποία δεν αφορά μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά τους λαούς όλων των χωρών, με ή χωρίς μνημόνιο, γιατί «αυτό επιβάλλουν οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου που υπηρετεί η Ε.Ε. από την ίδρυσή της» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Όπως και οι προηγούμενες προεδρίες, έτσι και αυτή «θα συμβάλλει στην κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, τις περικοπές στην υγεία, την  πρόνοια και σε άλλες κοινωνικές παροχές. Αυτούς τους στόχους υπηρετούν το Σύμφωνο για το Ευρώ, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, η ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση, ο έλεγχος των εθνικών προϋπολογισμών που, από τις αρχές του 2014, θα επιβάλλονται με αυξημένη οικονομική επιτήρηση των χωρών και με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών» σημειώνεται από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Συνεχίζοντας, το ΚΚΕ σημειώνει ότι οι αστικές τάξεις όλων των χωρών, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, συναποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού την αντιλαϊκή επίθεση. Επίσης, γίνεται αναφορά στους στόχους της ελληνικής προεδρίας για τη θαλάσσια πολιτική, οι οποίοι «αφορούν στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από επιχειρηματικούς ομίλους, το οποίο αποτελεί το έδαφος για την ενίσχυση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με θύματα τους λαούς».

Σχετικά με την προώθηση ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρει πως σηματοδοτεί την ενίσχυση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Συνεχίζοντας, εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η θέση του κόμματος ότι μια ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. με δική του κυβέρνηση θα λειτουργούσε υπέρ των λαών αποτελεί ωμή και απροκάλυπτη κοροϊδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή