Γ. Μπαρτζώκας: «Πρώτα η πρόκριση»

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 18:36
UPD:19:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η αυριανή αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» «έχει χτιστεί για να πάει φάιναλ-φορ, ενώ απέδειξε και στην πρώτη φάση ότι είναι μία ομάδα που έχει πολλές δυνατότητες, αλλά και αδυναμίες» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ έφεραν πίεση στον Ολυμπιακό, όπως παραδέχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής πρεμιέρας του Top 16 της Ευρωλίγκας με την Φενερμπαχτσέ.

Αφού τόνισε πως «δεν υπάρχει φαβορί στον όμιλό μας», ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε το στόχο της ομάδας: «Πρώτα-πρώτα είναι η πρόκριση και μετά μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Αυτό, βέβαια, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια». Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η αυριανή αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» «έχει χτιστεί για να πάει φάιναλ-φορ, ενώ απέδειξε και στην πρώτη φάση ότι είναι μία ομάδα που έχει πολλές δυνατότητες, αλλά και αδυναμίες».

Στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο παίκτες: «Ο Πρέλτζιτς είναι ο καλύτερος δημιουργός της, ο Μπογκντάνοβιτς μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι», ενώ δεν παρέλειψε τον Ομπράντοβιτς: «Θα δείτε ότι θα κάνει αρκετά τρικ για να πάρει τη νίκη.»
Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας αναφέρθηκε και στην προσθήκη του Μάρντι Κόλινς: «Ο Λο, παρότι δεν είχε την περυσινή απόδοση, είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για εμάς. Ψάξαμε παίκτες από τη... δεξαμενή της Ευρωλίγκας από ομάδες που αποκλείστηκαν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε δει τον Κόλινς στο τουρνουά της Πάτρας και με είχε εντυπωσιάσει με την απόδοση του. Πρόκειται για παίκτη που ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι. Υπάρχει ερωτηματικό, όσον αφορά την προσαρμογή του, αλλά επαναλαμβάνω είχαμε περιορισμένες επιλογές και αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή.»

Από την αναφορά του δεν έλειψαν οι δύο σερί ήττες των Πειραιωτών από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ: «Υπάρχει μία πτώση της απόδοσης. Οι αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε πρόσφατα δείχνουν ότι η ομάδα μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό δεν φαίνεται, όμως, αγωνιστικά, γιατί χάσαμε από τον Παναθηναϊκό και από τη Δράμα. Το αποτέλεσμα του πρώτου ματς μας επηρέασε, αλλά και οι απουσίες για την δεύτερη ήττα. Μία ομάδα που κερδίζει συνέχεια, όταν κάνει την πρώτη ήττα... της δημιουργείται ένα πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Αυτό αλλάζει. Μίλησα στα παιδιά και τους είπα τα παραδείγματα της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ ή της ΤΣΣΚΑ που έχουν κάνει ήττες. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο "Top-16"».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις