Σούπερ Λίγκα: Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 επί του Λεβαδειακού

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 16:52
UPD:16:56
Icon/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Πετυχαίνοντας δύο πολύ ωραία γκολ στο τελευταίο 10λεπτο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 το Λεβαδειακό , στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ γρήγορα το προβάδισμα στο παιχνίδι, με το γκολ του Κατσικά στο 10ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Στοχ (1-0). Ο κεντρικός αμυντικός του «δικεφάλου» σκόραρε στην επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα μετά από αρκετό καιρό, ωστόσο, οι Βοιωτοί δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν για την ισοφάριση.
Στο 18΄ έφτασαν κοντά στο στόχο του, όμως, ο Τζαβέλλας πρόλαβε τον Ροτζέριο κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 21΄ το σουτ του Λαμπρόπουλου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου. Νέα καλή φάση για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου στο 25΄, αυτή την φορά με το Ορτέγκα να πλασάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη φάση που απείλησε ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Κατσικά σημειώθηκε στο 33΄ με το Στοχ να βγαίνει απέναντι από τον Στρατηλάτη, αλλά το αριστερό βολέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην επανάληψη και μέχρι το 70ο λεπτό δεν υπήρξε η παραμικρή φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και προσπαθούσαν, κυρίως, με βαθιές μπαλιές να απειλήσουν την εστία του Στρατηλάτη, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν, ενώ από την πλευρά τους οι Βοιωτοί δεν βρήκαν τον τρόπο να μπουν στην περιοχή του Γλύκου, όπως έκαναν στο πρώτο μέρος και μοιραία δεν απείλησαν καθόλου την εστία του νεαρού πορτιέρε του ΠΑΟΚ,  

Στο 69΄ και 74΄ ο Αθανασιάδης βρέθηκε επίκαιρες θέσεις στην περιοχή, αλλά και οι δύο προσπάθειές του δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 75΄ οι Βοιωτοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Λαμπρόπουλου από το Γλύκο, με τον κ. Θάνο να δείχνει κόρνερ. Ακολούθησε στο 79΄ το γκολ του Ορτέγκα, που κακώς από το βοηθό του Θάνου, μιας και ο σκόρερ έφυγε από κανονική θέση.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και από ισάριθμες ασίστ του Λούκας στο 81΄ και 83΄, ο Τζιόλης αρχικά και ο Αθανασιάδης στη συνέχεια βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και με τον τρόπο αυτό διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Λεβαδειακός έκλεισε το 2013 χωρίς εκτός έδρας νίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις