Σούπερ Λίγκα: «Πεντάρα» και ρεκόρ ο Ολυμπιακός στη Ριζούπολη

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 21:23
UPD:21:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Σαν σε προπόνηση ο Μανωλάς έκανε το 2-0 στο 31΄ με κοντινό σουτ.

A- A A+

«Σπάει» όλα τα ρεκόρ ο εφετινός Ολυμπιακός, που διέλυσε με 5-0 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και ξέφυγε 13 βαθμούς από το δεύτερο ΠΑΟΚ (υποδέχεται αύριο το Λεβαδειακό).

Το αήττητο που είχε ο Απόλλωνας για 4 διαδοχικές αγωνιστικές σταμάτησε απόψε στην έδρα του, εκεί όπου η «σεμνή τελετή» 'έλαβε τελος στα πρώτα 45 λεπτά. Διάστημα στο οποίοι οι «ερυθρόλευκοι» μέσα σε 17 λεπτά προηγήθηκαν με 3-0 και μετέτρεψαν το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Η ομάδα του Μίτσελ συμπλήρωσε 30 αγώνες χωρίς ήττα μακριά από το Καραϊσκάκη, ξεπερνώντας την επίδοση της διετίας 1972/74(29 ματς) κάτι που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, με τη νίκη επί του Απόλλωνα, η διαφορά από τον ΠΑΟΚ αυξήθηκε στους 13 βαθμούς, βελτιώνοντας το ρεκόρ που είχε ο Παναθηναϊκός την περίοδο 1994/95, με το +9 από τον δεύτερο -τότε- ΟΦΗ.

Επίσης, οι Πειραιώτες κατάφεραν να κάνουν το καλύτερο σερί από το ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος, έχοντας αυτή τη στιγμή 16 νίκες και μία ισοπαλία, βελτιώνοντας την επίδοση που είχε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1962/63. 

Ο Απόλλωνας στάθηκε καλά στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά από τη στιγμή που δέχτηκε το πρώτο γκολ από τον Φουστέρ (26΄) «κατέρρευσε». Σαν σε προπόνηση ο Μανωλάς έκανε το 2-0 στο 31΄ με κοντινό σουτ, ενώ στο 42΄ ο Σάμαρης πέτυχε ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχουμε δει στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με γυριστό σουτ στην κίνηση, μετά το κόρνερ του Τσόρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Το ματς στην επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους «ερυθρόλευκους» να «κατεβάζουν ταχύτητα» και να φτάνουν άνετα στη νίκη, πετυχαίνοντας ,μάλιστα, άλλα δύο πανέμορφα γκολ με το Χαβιέρ Σαβιόλα. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 53ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Κανακούδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (για διαμαρτυρία στο βοηθό του Βοσκάκη), γεγονός που δεν τους επέτρεψε να βγουν από την περιοχή τους.

Ο Μανιάτης με την επιστροφή του στην ενδεκάδα σημάδεψε το δοκάρι λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα κι από κει και πέρα «μίλησε» ο Σαβιόλα. Αρχικά στο 62΄ και μετά στο 80΄ ο Αργεντινός βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με ισάριθμα σουτ κι έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα,«σφραγίζοντας» με τον καλύτερο τρόπο τον θρίαμβο του Ολυμπιακού. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις