Ευρωλίγκα: Ήττα για Παναθηναϊκό από Μακάμπι

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 23:34
UPD:23:51
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS
A- A A+

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, καθώς ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 68-55 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο.

Οι «πράσινοι» θέλουν τώρα νίκη της Κουμπάν επί της Λαμποράλ στην Ισπανία αύριο για να τερματίσουν τρίτοι, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα είναι τέταρτοι και θα τοποθετηθούν στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Εκτός του αγώνα, το δυσάρεστο για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι έχασε και τον Ούκιτς που αποχώρησε με τράβηγμα και η συμμετοχή του στο ντέρμπι Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους», την προσεχή Δευτέρα, είναι αμφίβολη.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν 10-7, αλλά με πέντε πόντους ο Σμιθ σήμανε την αντεπίθεση των Ισραηλινών, που στα τελευταία 4 λεπτά του πρώτου δεκάλεπτου έτρεξαν ένα 12-2 και ξέφυγαν με εννέα πόντους (14-23).

Με συνεχείς πόντους ο Μπλου ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (21-32) στη β΄ περίοδο, την ώρα που το σχήμα με Φώτση, Γκιστ και Λάσμε στην ίδια πεντάδα δεν έφερε αποτέλεσμα και η Μακάμπι τελείωσε το πρώτο μέρος ούσα μπροστά με 27-36, με τον Παναθηναϊκό να χάνει στην τελευταία φάση με τράβηγμα στο δικέφαλο τον Ούκιτς.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι κακοί σε επίθεση και άμυνα κι αυτό τους οδήγησε σε έναν έκδηλο εκνευρισμό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι για να εκτοξεύσει τη διαφορά με συνεχή τρίποντα στο +23 (35-58) στα πρώτα 30 λεπτά.

Οι «πράσινοι» θυμήθηκαν το όνομα και την ιστορία τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, μόνο που τώρα ήταν αργά... Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με σερί 12-0 πλησιάζοντας στους έντεκα πόνους (47-58), αλλά το τρίποντο του Μπλου και διαδοχικοί πόντοι του ίδιου στη συνέχεια δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να συνεχίσουν για την ανατροπή. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις