Νίκη με ΟΦΗ (2-1) και πέμπτη θέση για Ξάνθη

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 19:51
UPD:19:54
ICON
A- A A+

Νέα νίκη σημείωσε η Ξάνθη στα Πηγάδια, επικρατώντας αυτή τη φορά του ΟΦΗ με 2-1 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και πιάνοντας τον Αστέρα Τρίπολης (έχει παιχνίδι λιγότερο) στην πέμπτη θέση της κατάταξης με πρωταγωνιστή τον Κάλβο, που μπαίνοντας στην αποστολή για πρώτη φορά μετά τον τελευταίο τραυματισμό του και περνώντας στην αναμέτρηση ως αλλαγή, σκόραρε δύο φορές σε 8 λεπτά. 

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Παπαζογλου έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή για να μπλοκάρει ο Τσέμα, ενώ στο 5ο λεπτό η Ξάνθη «απάντησε» με τον Τριάδη, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Στο 28΄ το σουτ του Κάλαϊτζιτς απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσέμα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν στο 39΄ ένα καλό σουτ από τον Σολτάνι αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και στο 45΄ σουτ του Ντιέ απέκρουσε ο Φερνάντες.

Ο Ράινερ Μάουερ πέρασε στο 54΄ στο παιχνίδι τον Κάρλος Κάλβο (αντί του Σουάρες) και δικαιώθηκε άμεσα, αφού στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ο νεοεισελθών έκανε το 1-0 στο 55΄: η Ξάνθη κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και μετά την εκτέλεση η μπάλα έφθασε στον Κάλβο,που νίκησε τον Φερνάντες.

Ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματά του στο 62΄, όταν στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε το σώμα του Σολάρι και κατέληξε στα δίχτυα του ΟΦΗ. Στο 76΄ ο Περογαμβράκης έκανε διείσδυση από αριστερά και «έστρωσε» στον Κουτσιανικούλη, που από κοντά μείωσε σε 2-1 αλλά στο 81΄ ο σκόρερ του ΟΦΗ αποβλήθηκε για διαμαρτυρία. 

Στη συνέχεια ο διαιτητής Λαμπρόπουλος απέβαλε και τον προπονητή των Κρητικών, Ρικάρντο Σα Πίντο αλλά και τον βοηθό του, Πέτρο Μαρινάκη, οι οποίοι αμφισβήτησαν έντονα τις αποφάσεις του. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο ΟΦΗ πίεσε στα τελευταία λεπτά αλλά η Ξάνθη κράτησε το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς, που της επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον της στο πρωτάθλημα αισιόδοξα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις