Ώρα Θρύλου απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός παίζει με Άντερλεχτ και «τσεκάρει» του εισιτήριο της πρόκρισης
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 11:58
UPD:12:06
olympiacos.org

Στιγμιότυπο από παλαιότερη προπόνηση των «ερυθρολεύκων».

A- A A+

Το βήμα που απέμεινε ως τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζοντας την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45, Novasports 2, Live blogging naftemporiki.gr), στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να αντιπαρέλθει τις απουσίες δύο βασικών στελεχών του, όπως είναι οι Κώστας Μήτρογλου και Γιάννης Μανιάτης και να φτάσει για τέταρτη φορά στη διάκριση της εισόδου στις 16 καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, μετά τις περιόδους 1998-1999, 2007-2008 και 2009-2010.

Η πειραϊκή ομάδα ισοβαθμεί με την Μπενφίκα αλλά υπερτερεί των Πορτογάλων, που την ίδια ώρα θα υποδεχθούν στο «Λουζ» την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι του Λοράν Μπλαν έχουν εξασφαλίσει πρόκριση και πρώτη θέση από την προηγούμενη αγωνιστική και πήγαν στη Λισσαβόνα χωρίς αρκετούς από τους βασικούς παίκτες τους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν περιμένει το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα αλλά κρατά την τύχη στα χέρια του και οφείλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία, αντιμετωπίζοντας μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα στην έδρα του. Για να προκριθεί η πειραϊκή ομάδα θα πρέπει, στο απλούστερο σενάριο, να σημειώσει το ίδιο αποτέλεσμα με την Μπενφίκα (νίκη, ισοπαλία, ήττα).  

OLYMPIACOS FC - OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL

Αγωνιστικά, τερματοφύλακας θα είναι ο Ρομπέρτο, αμυντικοί οι Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, αμυντικοί μέσοι Σάμαρης και Εντινγκά, μπροστά τους οι Κάμπελ, Ολαϊτάν (ή Βάις), Ντομίνγκες (ή Φουστέρ) και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαβιόλα, ενώ στον πάγκο θα βρίσκονται οι Μέγιερι, Μπονγκ, Μασάντο, Μεντζανί, Γιαταμπαρέ και Χουτεσιώτης.

Το πρόγραμμα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπάγερ Λεβερκούζεν

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλατασαράι-Γιουβέντους
Κοπεγχάγη-Ρεάλ Μαδρίτης

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 
Ολυμπιακός-Άντερλεχτ

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν Μονάχου-Μάνστεστερ Σίτι
Βικτόρια Πλζεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις