Μίτσελ: «Δώρα περιμένω τα Χριστούγεννα...»

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 18:59
UPD:19:06
ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Το σύνθημα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με την Άντερλεχτ στο «Γ.Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στη φάση των ομίλων.

Ενός αγώνα που θα κρίνει αν οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης της Ευρώπης ή θα «υποβιβαστούν» στο Γιουρόπα Λιγκ για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του θεσμού.

Ο Μίτσελ δήλωσε πάντως πως οι παίκτες του έχουν καταλάβει την σημασία του αυριανού αγώνα και είναι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. «Θέλουμε να νικήσουμε επειδή η πορεία μας έχει δείξει πως το αξίζουμε. Για να το επιβεβαιώσουμε όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε αύριο. Πρέπει να κλείσουμε αυτόν τον όμιλο με νίκη-πρόκριση», ξεκίνησε ο Ίβηρας προπονητής.

«Οι παίκτες έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Έχουν κλάση και εμπειρία. Ο κόσμος, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν θα μας επιτρέψουν να ξεχάσουμε την αυριανή νίκη και την σημασία της. Αν θυμηθούμε την ημέρα της κλήρωσης που είδαμε το γκρουπ και κάποιος μας υποσχόταν πως θα παίζαμε την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική και πως τα πράγματα θα εξαρτώνται από εμάς, όλοι όσοι αγαπάμε τον Ολυμπιακό θα το θέλαμε αυτό», πρόσθεσε

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός του πρωταθλητή Ελλάδας απάντησε για: 

Το «κλειδί» της νίκης: «Το κλειδί του αγώνα αύριο θα είναι το τί μπορεί να δείξει η κάθε ομάδα. Εμείς έχουμε ανάγκη και υποχρέωση για νίκη. Όλα θα κριθούν από τη θέληση, την ψυχή, την καρδιά και την ενέργεια που θα δείξουμε στο γήπεδο.Ξέρουμε πως έχουμε πράγματα να διορθώσουμε αλλά δεν θα μας ενοχλούσε να γίνει ότι και εκεί».

Την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει: «Πιστεύουμε πως όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο θα λάμψουν σαν αστέρια. Αυτό που θέλουμε όμως είναι να λάμψει συνολικά ο Ολυμπιακός. Παρόλο που ξέρουμε πως δεν θα έχουμε τους Μανιάτη και Μήτρογλου, αλλάζουμε τους παίκτες και όχι τον τρόπο του παιχνιδιού μας.Είμαι σίγουρος πως όποιον και αν επιλέξω θα με δικαιώσει».

OLYMPIACOS FC - OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL
Το «δώρο» από την Παρί: «Δεν περιμένω κανένα δώρο. Με όλο το σεβασμό που έχουμε στη βελγική ομάδα, αύριο θέλουμε να επιβεβαιωθεί ο τίτλος του φαβορί που αφορά εμάς. Δώρο δεν περιμένω ούτε από την Παρί εναντίον της Μπενφίκα. Η πρόκριση, αν έρθει, είναι κάτι που θα έχουν κερδίσει οι παίκτες μου. Η Άντερλεχτ δεν έχει έρθει για βόλτα στην Ελλάδα, αλλά για να παίξει. Δώρα περιμένω τα Χριστούγεννα, αν θέλετε όμως μπορείτε να μου φέρετε και αύριο».

Τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτό που επιθυμούμε είναι να συνδυάσουμε καλή απόδοση και νίκη. Εμείς έχουμε το κίνητρο και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση και να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας».

Αναφορικά με την κατάστασή του υπογράμμισε πως «νιώθω πολύ καλά, αλλά αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η ομάδα και όχι το πως είμαι εγώ. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά σημασία αύριο έχει κυρίως η ουσία. Και η ουσία είναι να πάρουμε την νίκη».

Ερωτηθείς για την Άντερλεχτ, ο διεθνής αμυντικός απάντησε ότι «είναι πολύ καλή ομάδα, στο επιθετικό κομμάτι έχει καλούς παίκτες. Το ότι είναι αδιάφορη την κάνει πιο επικίνδυνη γιατί δεν θα έχει άγχος. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να τον επιβάλλουμε».

Για τις απουσίες των Μήτρογλου και Μανιάτη, τέλος, ο Παπαδόπουλος σχολίασε πως «είναι δύο πολύ σημαντικοί παίκτες για μας, όμως έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ και είμαι σίγουρος πως όποια παιδιά κληθούν, θα δώσουν και την ψυχή τους στον αγώνα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις