Υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα» Μέσι, Ρονάλντο και Ριμπερί

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 15:26
UPD:18:24
REUTERS/MICHAEL BUHOLZER

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο ετήσιο γκαλά της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, στις 13 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη.

A- A A+

Ουδεμία έκπληξη σημειώθηκε ως προς την τριάδα που θα διεκδικήσει τη φετινή «Χρυσή Μπάλα».

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Φρανκ Ριμπερί είναι οι τελικοί υποψήφιοι, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό περιοδικό «France Football» που μαζί με τη FIFA είναι οι διοργανωτές του θεσμού.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο ετήσιο γκαλά της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, στις 13 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη, όπου θα ανακοινωθεί παράλληλα και η καλύτερη ενδεκάδα για το 2013.

Ο Μέσι είναι ο κάτοχος της διάκρισης, στην οποία έχει φτάσει τέσσερις φορές στην καριέρα του, φέτος όμως δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του λόγω των τραυματισμών που τον έπληξαν κι έτσι για πρώτη φορά δεν είναι το φαβορί για τη «Χρυσή Μπάλα», 

Ο Ριμπερί κατάκτησε πέρυσι το τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, νταμπλ) με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ ο Ρονάλντο πραγματοποιεί θαυμάσιες εμφανίσεις από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου και σκοράρει ακατάπαυστα, τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την Εθνική Πορτογαλίας.

Εν τω μεταξύ, ο τέως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άλεξ Φέργκιουσον, ο τέως τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες, και ο νυν τεχνικός της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, είναι οι τρεις που θα διεκδικήσουν το βραβείο του προπονητή της χρονιάς.

Υποψήφιοι για το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας», το οποίο αφορά στο καλύτερο γκολ της χρονιάς είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (13/11/2012, στο διεθνές φιλικό Σουηδία-Αγγλία), ο Νεμάνια Μάτιτς (13/1/2013, στην αναμέτρηση Μπενφίκα-Πόρτο για το πορτογαλικό πρωτάθλημα) και ο Νεϊμάρ (15/6/2013, στον αγώνα Βραζιλία-Ιαπωνία για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών).

Επίσης, ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι για τα βραβεία της χρονιάς στις Γυναίκες. Τη «Χρυσή Μπάλα» θα διεκδικήσουν η Γερμανίδα Ναντίνε Άνγκερερ, η Βραζιλιάνα Μάρτα και η Αμερικανίδα Άμπι Γουάμπαχ.

Τέλος, για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στο γυναικείο ποδόσφαιρο θα «μονομαχήσουν» οι Ραλφ Κέλερμαν (Γερμανία/Βόλφσμπουργκ), Σίλβια Νάιντ (Γερμανία/Εθνική Γερμανίας) και Πία Σουντχάγκε (Σουηδία/Εθνική Σουηδίας).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις