Οι υποψηφιότητες για τους κορυφαίους αμυντικούς του 2013

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 14:54
UPD:15:22
EPA/STEFFEN SCHMIDT
A- A A+

Τους 20 υποψήφιους αμυντικούς για την καλύτερη ενδεκάδα του 2013 ανακοίνωσε η FIFPro, που σε συνεργασία με τη FIFA εκλέγει κάθε χρόνο την ιδανική ομάδα, βάσει της ψηφοφορίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Στη λίστα κυριαρχούν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα τρία σπουδαιότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία), με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν και τη Ρεάλ να έχουν από τέσσερις υποψηφίους, έναντι τριών της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι. Ως προς τις εθνικότητες, πέντε υποψήφιοι είναι Βραζιλιάνοι και ακολουθούν Ισπανοί και Γερμανοί (από τρεις). 

Υποψήφιοι είναι οι: Αλάμπα (Αυστρία/Μπάγερν Μονάχου), Άλμπα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Άλβες (Βραζιλία/Μπαρτσελόνα), Μπέινς (Αγγλία/Έβερτον), Μπόατενγκ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου), Κόουλ (Αγγλία/Τσέλσι), Ντάντε (Βραζιλία/Μπάγερν Μονάχου), Χούμελς (Γερμανία/Ντόρτμουντ), Ιβάνοβιτς (Σερβία/Τσέλσι), Λαμ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου), Νταβίντ Λουίζ (Βραζιλία/Τσέλσι), Κομπανί (Βέλγιο/Μάντσεστερ Σίτι), Μαρσέλο (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Πέπε (Πορτογαλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Πικέ (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Ράμος (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης), Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία/Παρί Σεν Ζερμέν), Βαράν (Γαλλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Βίντιτς (Σερβία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Ζαμπαλέτα (Αργεντινή/Μάντσεστερ Σίτι).

Η ανακήρυξη της καλύτερης ενδεκάδας του 2013 θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο του ετήσιου γκαλά της FIFA για την ανάδειξη του νικητή της «Χρυσής Μπάλας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις