Παρατείνεται προς όφελος του Ρονάλντο η ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα»

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 15:19
UPD:15:23
REUTERS/TT NEWS AGENCY

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος οδήγησε μόνος την Πορτογαλία στα τελικά της Βραζιλίας.

A- A A+

Παρατείνεται ως τις 29 Νοεμβρίου η ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη για το 2013, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό περιοδικό «France Football».

Η ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα», στην οποία μετέχουν οι ομοσπονδιακοί εκλέκτορες, οι αρχηγοί όλων των Εθνικών ομάδων και δημοσιογράφοι απ΄ όλο τον κόσμο είχε ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου, όμως η FIFA δίνει τη δυνατότητα σε όσους τεχνικούς θέλουν να τροποποιήσουν τις επιλογές τους, λαμβάνοντας υπόψη και τους αγώνες των πλέι οφ για πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος οδήγησε μόνος την Πορτογαλία στα τελικά της Βραζιλίας πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ των Ιβήρων στις νίκες με 1-0 και 3-2 επί της Σουηδίας.

Η απόφαση είναι πιθανό να συνδέεται με τα «μέτωπα» που είχε ανοίξει ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, με τον Ρονάλντο, την πορτογαλική ομοσπονδία αλλά και τη Ρεάλ Μαδρίτης, εξαιτίας κάποιων δηλώσεών του για τον άσσο της ισπανικής ομάδας, τις οποίες στη συνέχεια είχε ανασκευάσει.

Πριν την εξέλιξη αυτή φαβορί ήταν ο Φρανκ Ριμπερί, που οδήγησε πέρυσι την Μπάγερν Μονάχου στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του νταμπλ στη Γερμανίας. Το «France Football» αναφέρει ότι η τελική λίστα των υποψηφίων, η οποία θα ανακοινωθεί στις 9/12, θα περιλαμβάνει φέτος πέντε ονόματα, αντί για τρία που ίσχυε ως τώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις