Ο Λεβ δεν ψήφισε για τη «Χρυσή Μπάλα»

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 18:20
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
A- A A+

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή της «Χρυσής Μπάλας» του τρέχοντος έτους, επειδή ο ίδιος εκτιμά ότι σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει «σύγκρουση συμφερόντων», αφού μεταξύ των 23 υποψηφίων οι 5 είναι Γερμανοί.

«Δεν ήταν σε θέση να ψηφίσει κατά τρόπο αντικειμενικό και αμερόληπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), Γενς Γκρίτνερ, στη νέα έκδοση του γερμανικού αθλητικού περιοδικού «Sport Bild». Μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο περιλαμβάνονται οι διεθνείς με τη «νασιονάλμανσαφτ» Φίλιπ Λαμ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Μάνουελ Νόιερ, Τόμας Μίλερ και Μεσούτ Οζίλ.

Ο Λεβ, ο οποίος όπως και οι έτεροι προπονητές είχε τρεις ψήφους στη διάθεσή του, δεν θα έπρεπε να ψηφίσει δύο από τους «δικούς» του παίκτες, αν λάμβανε μέρος στη διαδικασία. «Από μία πλευρά, είναι προφανώς μεγάλη τιμή για το γερμανικό ποδόσφαιρο να έχει πέντε παίκτες μεταξύ των υποψηφίων για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Όμως, δεδομένου ότι η FIFA δημοσιοποιεί τις ψήφους, ο προπονητής βρέθηκε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι», είπε ο Γκρίτνερ.

Ο Φίλιπ Λαμ, πάντως, έχει ασκήσει το δικαίωμά του να ψηφίσει, ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας και έχει επιλέξει, όπως φαίνεται, το συνάδελφό του στην Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί, καθώς και τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο γκαλά της FIFA, στη Ζυρίχη, στις 13 Ιανουαρίου.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις