Στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ με νίκη στο Καζακστάν

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 18:55
UPD:18:57
EPA/IGOR KOVALENKO

Σίμτσεβιτς και Στοχ στο στιγμιότυπο από τον αγώνα.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ (φάση των «32») μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του 12ου ομίλου, μετά τη νίκη στην Αστάνα επί της Σαχτιόρ Καραγκάντι με 2-0.

Τα «χρυσά» γκολ για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς, που θα παίξει για την πρώτη θέση με την Άλκμααρ στην Τούμπα, σημείωσαν ο Λούκας Πέρεθ στο 54ο λεπτό και ο Κίτσιου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ύστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο τέταρτο, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σωστά δομημένες επιθέσεις, οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία στο 18΄, με τον Σίμτσεβιτς να αποκρούει και τον Γλύκο να αποκρούει σωτήρια.

Οι παίκτες του Στέφενς απάντησαν στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Αθανασιάδη να «τσιμπάει» την μπάλα σε γύρισμα του Λίνο (άουτ), ενώ στο 31΄ το σουτ του Λάζαρ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μόκιν.

Στο 37ο λεπτό νέα ευκαιρία για τον «Δικέφαλο», όταν ο Νίνης σέντραρε και από την κόντρα που έγινε ο Κατσουράνης πλάσαρε στην κίνηση, για να βρει εκ νέου η μπάλα και να καταλήξει άουτ.

Ωστόσο, η πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε ένα λεπτό αργότερα με τον Στοχ να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα, απέναντι στον οποίο βρέθηκε μετά την εναλλαγή με τον Λούκας.

Ένα εξαιρετικό σουτ του Ισπανού μέσου έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, ενώ στο 48΄ ο Στοχ έφυγε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του Σλοβάκου από πλάγια δεξιά θέση δεν απείλησε τον Μόκιν.

Η Σαχτέρ δεν έλαβε υπόψη τα «μηνύματα» του αντίπαλου και το πλήρωσε στο 54ο λεπτό, σε φάση που ο ΠΑΟΚ είχε πάντως και την τύχη με το μέρος του, όταν ο Λούκας προσπάθησε από αριστερά να βγάλει τη σέντρα, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και παίρνοντας μεγάλη καμπύλη «κρέμασε» τον Μόκιν για το 0-1.

Η συνέχεια ήταν όμως αντιστρόφως ανάλογη για το «Δικέφαλο», που οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα, έδωσε πολλά μέτρα στους Καζάκους και άρχισε να υφίσταται μεγάλη πίεση και να κινδυνεύει άμεσα, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες με τους Λούνιν στο 70΄ (σουτ άουτ), Κάνιας στο 73΄ (σουτ άουτ) και Χιζνιτσένκο στο 74΄, ο οποίος αστόχησε από τα δύο μέτρα!

Τελικώς, η μακεδονική ομάδα όχι μόνο αντιπαρήλθε χωρίς άλλα προβλήματα αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «κλείδωσε» τη νίκη με ωραίο γκολ του Κίτσιου, ύστερα από ωραία συνεργασία του σκόρερ με τον Σαλπιγγίδη.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις