Ουκρανία: Ποινική δίωξη διαδηλωτών ζητεί η υπηρεσία πληροφοριών SBU

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 16:35
UPD:16:40
REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια διαδήλωσης 20.000 ανθρώπων στο κέντρο του Κιέβου.

A- A A+

Την ποινική δίωξη φιλοευρωπαίων διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε πράκτορες της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών (SBU) στη διάρκεια ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ζήτησε την Τρίτη η συγκεκριμένη υπηρεσία.

«Διαδηλωτές επιτέθηκαν στις 25 Νοεμβρίου σε όχημα της υπηρεσίας πληροφοριών στο οποίο βρίσκονταν πράκτορες που προσπαθούσαν να εντοπίσουν πιθανές ραδιοζεύξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εκρηκτικό μηχανισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η SBU, η οποία επισημαίνει ότι η αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής ασφάλειας στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων.

Η SBU τονίζει ότι η ανακοίνωσή της αποτελεί επίσημη διαμαρτυρία για ένα αδίκημα, το οποίο πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πλήρους έρευνας.

Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια διαδήλωσης 20.000 ανθρώπων στο κέντρο του Κιέβου, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την διακοπή - την τελευταία στιγμή - από την Ουκρανία των προετοιμασιών για την υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή