Ουκρανία: Στο Βίλνιους θα ταξιδέψει ο Γιανουκόβιτς για επαφές με την Ε.Ε.

Δηλώσεις του ουκρανού πρωθυπουργού Αζάροφ
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 14:37
UPD:14:57
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, όπου θα συζητηθεί η πιθανότητα τριμερών επαφών Ε.Ε. – Ουκρανίας – Ρωσίας για την ουκρανική οικονομία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ουκρανός πρωθυπουργός, Μίκολα Αζάροφ.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης σημείωσε ακόμη, μιλώντας σοτυς δημοσιογράφους, ότι η χώρα του θα αρχίσει άμεσα συνομιλίες με τη Ρωσία για την αναζωογόνηση των οικονομικών δοσοληψιών με τη Μόσχα, μετά την απόφαση του Κιέβου να μην υπογράψει συμφωνία εμπορικής σύνδεσης με την ένωση των 28 ευρωπαϊκών κρατών την Παρασκευή στο Βίλνιους.

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα σχεδιάσουμε έναν οδικό χάρτη για την επαναθεμελίωση των σχέσεών μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία για νέα δανειακή στήριξη του Κιέβου από τη Μόσχα.

«Άδικο να δέχεται κριτική η Ρωσία»

Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, εξάλλου, δήλωσε την Τρίτη ότι η Ε.Ε. κάνει μεγάλο λάθος όταν επιρρίπτει ευθύνες στη Μόσχα για την απόφαση της Ουκρανίας να μην υπογράψει τη συμφωνία εμπορικής σύνδεσης με τους «28».

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι εντελώς ανάρμοστο να ομιλεί κανείς για κάποιου είδους πίεση», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας επισήμως στην κοινή δήλωση των κ.κ. Ρόμπεϊ και Μπαρόζο, τη Δευτέρα, με την οποία ασκούσαν δριμεία κριτική στη Ρωσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή