Ουκρανία: Συγκρούσεις κοντά στην έδρα της κυβέρνησης

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 10:14
UPD:12:22
REUTERS/GLEB GARANICH

Η πολιτική ένταση στη χώρα έχει οξυνθεί μετά την απόφαση του Γιανουκόβιτς να αναστείλει την υπογραφή συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης με την Ε.Ε. Φωτογραφία από τις χθεσινοβραδινές συγκρούσεις.

A- A A+

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα στο Κίεβο, όταν ευρωπαϊστές διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της κυβέρνησης και απωθήθηκαν από την αστυνομία με γκλομπς και δρακρυγόνα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

EURONEWS

Η πολιτική ένταση στη χώρα έχει οξυνθεί μετά την απόφαση του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αναστείλει την υπογραφή συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στραφεί εκ νέου σε σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία.

EURONEWS

Περί τους 1000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι το πρωί μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση του Κιέβου να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση η οποία, όπως καταγγέλλουν, στέλνει τη χώρα τους «στην αγκαλιά της Ρωσίας».

EURONEWS

Την Κυριακή, μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Ουντάρ και παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο, ζήτησε από τους διαδηλωτές τη διατήρηση της πίεσης κατά του καθεστώτος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς μέχρι τη σύνοδο κορυφής για την Ανατολική Σύμπραξη της Ε.Ε. την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να υπογραφεί η συμφωνία συνεργασίας Ουκρανίας –Ε.Ε.

«Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε όσο η συμφωνία δεν υπογράφεται. Θα ζητήσουμε την ακύρωση της απόφασης της κυβέρνησης και την παραίτησή της», δήλωσε την Κυριακή, μπροστά στους διαδηλωτές, ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Μετά τη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην πλατεία Ανεξαρτησίας την Κυριακή, στη μεγαλύτερη εκδήλωση που οργανώνεται μετά την «Πορτακαλί Επανάσταση» του 2004, η αντιπολίτευση καλεί σε νέα συγκέντρωση για τη Δευτέρα το μεσημέρι.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή