Αδ. Γεωργιάδης: Δέχθηκα πιέσεις για να μην περάσει η τροπολογία

Νέο δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 21:19
UPD:21:22
EUROKINISSI/EUROKINISSI

«Εγώ θα επιμείνω. Εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχθεί από φαρμακοβιομήχανους» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή το θέμα της τιμολόγησης φαρμάκων σημειώθηκε στη Βουλή, με τον κ. Γεωργιάδη να κατηγορεί για μία ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται στο πλευρό των φαρμακοβιομηχάνων.

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία παρατήρησε πως «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μία "Γεωργιάδα"» την ώρα που «ο κόσμος δεν μπορεί να βρει τα φάρμακά του, τα πληρώνει από την τσέπη του, και αναγκάζεται να διακόψει τη θεραπεία του». Επεσήμανε ακόμη ότι το πρόβλημα με την πολιτική τιμών είναι ότι προωθείται «χωρίς σχέδιο» και «με βάση λογιστικούς υπολογισμούς που υπαγορεύει η τρόικα».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, το να τους πουλάνε οι βιομήχανοι τα φάρμακα φθηνότερα είναι καλύτερο για τους φτωχούς ανθρώπους. «Άρα εσείς, ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως αυτοτιτλοφορείστε, προφανώς, θα έπρεπε εσείς να εκπροσωπείτε περισσότερο τις αγωνίες και το πορτοφόλι των φτωχών και απόρων παρά των βιομηχάνων» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό, κάπου στην πορεία, το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά - όπως είπε - «θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει λίγο καθαρότερα».

«Εγώ θα επιμείνω. Εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχθεί από φαρμακοβιομήχανους» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ακόμη ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει όχι στην τροπολογία αυτό «θα τον συνοδεύει μία ζωή» γιατί το βασικό του επιχείρημα είναι «ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι».

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν ισχύει το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πως θα χάσουν λεφτά οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και διευκρίνισε ότι η μείωση της δαπάνης που προσδοκά το υπουργείο να έχει, είναι τα ¾ από ξένες φαρμακοβιομηχανίες και μόνο το ¼ από την ελληνική, δηλαδή από το κομμάτι που αφορά τα γενόσημα.

«Το να είναι οι τιμές στην Ελλάδα παρόμοιες με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί γιατί δεν το έχουμε κάνει τόσα χρόνια, όχι να μας λέει να μην το κάνουμε εκπροσωπώντας εδώ τη βιομηχανία» συμπλήρωσε, ενώ απευθυνόμενος προς την κ. Κατριβάνου κατέληξε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε μπει στο "όχι" όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι στο κόμμα σας, εκπρόσωποι Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή