ΣΥΡΙΖΑ: Άνευ προηγουμένου επίθεση στην Υγεία

Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις στον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 15:50
UPD:15:51
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι μετατρέπει την Υγεία σε ναρκοπέδιο, ανοίγοντας όλα τα μέτωπα και εφαρμόζοντας τη λογική «σοκ και δέος».

A- A A+

Για άνευ προηγουμένου επίθεση της συγκυβέρνησης στο δημόσιο σύστημα υγείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σφοδρή αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη για το ζήτημα της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι μετατρέπει την Υγεία σε ναρκοπέδιο, ανοίγοντας όλα τα μέτωπα και εφαρμόζοντας τη λογική «σοκ και δέος». Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα τεκταινόμενα στον ΕΟΠΥΥ και στην απόφαση ένταξης των εργαζομένων των ψυχιατρικών νοσοκομείων στο μέτρο της κινητικότητας, κάνοντας λόγο για προσπάθεια συρρίκνωσης των δημόσιων δομών Υγείας και παράδοσής τους σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συντελείται ολοκληρωτική καταστροφή στη δημόσια Υγεία, «με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους»

Στη συνέχεια εξαπολύεται ευθεία επίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη: «όσο κι αν προσπαθείτε νε εμπλέξετε τον ΣΥΡΙΖΑ στην άθλια τηλεπροπαγάνδα σας, δε θα καταφέρετε να αποπροσανατολίσετε τους πολίτες. Γιατί εσείς είστε αυτός που έχετε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι εκπροσωπείτε τον ιδιωτικό τομέα. Και αυτή η κατάσταση δεν είναι ανεκτή».

Όπως επισημαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επιτρέψει οποιαδήποτε συζήτηση για διαθεσιμότητα στον χώρο των ψυχιατρικών νοσοκομείων, που θα «σημάνει την έξωση στον δρόμο εκατοντάδων ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας». Επίσης, τονίζεται ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λειτουργία ενός νέου ΕΟΠΥΥ που θα ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις Υγείας, θα πετάξει στον καιάδα 10.000 εργαζόμενους  μόνο και μόνο για να καλυφθούν οι μνημονιακές σας δεσμεύσεις».

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι θα σταθεί εμπόδιο στα «καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης» και εκφράζει τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και της ψυχικής Υγείας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή