Δριμεία επίθεση του Δ. Στρατούλη κατά του υπουργού Υγείας

Για απόπειρα αποπροσανατολισμού από πλευράς του Αδ. Γεωργιάδη μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 15:31
UPD:15:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Εμείς έχουμε προτείνει από την αρχή γενική μείωση στην τιμή όλων των φαρμάκων -και πρωτότυπων και γενόσημων- κατά 15 έως 20% και επιμένουμε σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δριμεία επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτική σουπιά» που ρίχνει το «πολιτικό του μελάνι» για να αποπροσανατολίσει.

Καθώς εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της τιμολόγησης των φαρμάκων, με αφορμή την επίμαχη τροπολογία, ο κ. Στρατούλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι, αν περάσει η εν λόγω τροπολογία, εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών του φαρμάκου, που «παράγουν γενόσημα σε εργοστάσιά τους στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν».

Έτσι θα γεμίσει η ελληνική αγορά με γενόσημα φάρμακα τα οποία δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν, γιατί ο ΕΟΦ είχε 500 υπαλλήλους και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μείνει με πολύ λιγότερους, λίγο παραπάνω από εκατό,, δήλωσε ο κ. Στρατούλης, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον έλεγχο των φαρμάκων διατίθεται μόνο ένας υπάλληλος.

«Εμείς έχουμε προτείνει από την αρχή γενική μείωση στην τιμή όλων των φαρμάκων -και πρωτότυπων και γενόσημων- κατά 15 έως 20% και επιμένουμε σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε. Ο,τιδήποτε άλλο, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί τις πολυεθνικές.

Όσον αφορά στις καταγγελίες του υπουργού Υγείας περί συμφωνίας μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών με τον σταθμό «στο Κόκκινο», ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. «Αν μια επιχείρηση διαφημίζεται στον ραδιοσταθμό αυτό συμβαίνει σε όλους τους ραδιοσταθμούς της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Στρατούλης, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργηθεί δημόσια εθνική φαρμακοβιομηχανία.

Κλείνοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στα ζητήματα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών: «αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή νομοθέτημα για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες της πρώτης κατοικίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες και ουσιαστικά θα τις μετατρέψει σε πρόταση μομφής και δυσπιστίας στην κυβέρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή