Μπάσκετ Α1: Έκανε το «διπλό» στην Πάτρα ο Άρης

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 21:13
UPD:21:26
EUROKINISSI
A- A A+

Τη δεύτερη φετινή νίκη μακριά από το γήπεδό του πανηγύρισε απόψε ο Άρης, που υποχρέωσε τον Απόλλωνα Πάτρας σε ήττα με 76-78 στο κλειστό της Περιβόλας, για την 6η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών..

Τους Θεσσαλονικείς έσπρωξε προς την επιτυχία ο καταπληκτικός Βεζένκοφ, που με το αλάνθαστο χέρι του έξω από τα 6.75μ. (5/5 τρίποντα) και τους συνολικά 23 πόντους του κατέστρεψε τα αμυντικά συστήματα των γηπεδούχων. 

Οι Θεσσαλονικείς, που υποχρέωσαν το αχαϊκό συγκρότημα στην πρώτη φετινή εντρός έδρας ήττα, προηγήθηκαν με εννέα πόντους (9-18) στην πρώτη περίοδο, αλλά ένα ξέσπασμα του Απόλλωνα την κατέβασε στους έξι με τη λήξη του δεκάλεπτου (18-24).

Σε ανάλογο αγωνιστικό μοτίβο η συνέχεια, καθώς με πιεστική άμυνα οι παίκτες του Αγγέλου υποχρέωναν τους Πατρινούς σε άστοχα σουτ τριών πόντων, ενώ με τους Μποχωρίδη και Αθηναίου να σκοράρουν το ημίχρονο έκλεισε στο 33-42.

Με δύο συνεχή τρίποντα ο Βεζένκοφ ανέβασε τη διαφορά στους 17 πόντους, όμως ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια κι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, που με τους Χιλ και Ντάνιελ μείωσαν στους 11 (53-64) και συνέχισαν έτσι και στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Άρης άντεξε στην αντεπίθεση και με τη συνδρομή του Βεζένκοφ έφτασε στη νίκη. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις