Μπάσκετ: Μεγάλες νίκες για Ηλυσιακό και Κολοσσό Ρόδου

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 20:06
UPD:20:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΝΕΦ ,

Παίκτες των δύο ομάδων μάχονται για την κατοχή της μπάλας κατά τη διάρκεια του αγώνα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών μεταξύ των ομάδων Κολοσσού Ρόδου - Τρικάλων.

A- A A+

Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν στα δύο πρώτα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Ο Ηλυσιακός επικράτησε 71-65 της Νέας Κηφισιάς, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου των Τρικάλων με 76-72.

Τη δεύτερη εφετινή της νίκη πανηγύρισε η ομάδα των Ιλισίων, χάρις στη διαφορά που πήρε στο τελευταίο 10λεπτο, Στις τρεις πρώτες περιόδους οι «νεοφώτιστοι» είχαν την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά στο τέλος η απειρία στα κρίσιμα σημεία δεν τους επέτρεψε να πάρουν το «διπλό» κι έτσι γνώρισαν την 5η εφετινή τους ήττα. Ο Άντερσον με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Γουντς με 14.

Χρειάστηκε να περάσουν 5 αγωνιστικές για να πανηγυρίσει ο Κολοσσός την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Ρόδου πέρασε δύσκολο απόγευμα απέναντι στα Τρίκαλα, αλλά τελικά πήρε τους δύο πρώτους της βαθμούς με 76-72.

Η προσπάθεια των Θεσσαλών ήταν αξιέπαινη. Κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς ενώ βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 20 πόντους διαφορά, αλλά τελικά η υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν δεν επέφερε την ολική ανατροπή. Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι Ροδίτες ανέβασαν τη διαφορά στο +20 (32-12), αλλά στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν. Αφού μείωσαν σε 60-51, στο 36΄ με καλάθι του Έβανς πέρασαν μπροστά με 70-67, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους σκορ 7-29! Ο Κολοσσός αντέδρασε, πήρε και πάλι το προβάδισμα και τελικά έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Και οι δύο ομάδες, πλέον, έχουν από μία νίκη και πέντε ήττες στο πρωτάθλημα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις