Μουντιάλ 2014: Μάχες σε άλλα τρία «μέτωπα»

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 10:59
UPD:11:07
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Οι παίκτες της Σουηδίας κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Λισαβόνα, ενόψει του αγώνα Σουηδία - Πορτογαλία για την πρώτη «μάχη» των μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.

A- A A+

Το παιχνίδι, Πορτογαλία-Σουηδία, είναι αυτό που ξεχωρίζει από το σημερινό «πρώτο πιάτο» των μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2014, οι ρεβάνς των οποίων θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Άλλες έξι ομάδες, εκτός από το ζευγάρι, Ελλάδα-Ρουμανία, θα δώσουν απόψε τις πρώτες μάχες για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το ματς ανάμεσα στην Πορτογαλία και στη Σουηδία είναι αυτό που «κλέβει την παράσταση». Για πολλούς είναι ο «πόλεμος» ανάμεσα στους δύο εκ των κορυφαίων επιθετικών του κόσμου, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Οι δυό τους μετρούν 39 γκολ μέχρι τώρα στις διοργανώσεις που συμμετέχουν είτε με τις ομάδες τους, είτε με τις εθνικές των χωρών τους κι ο ένας θα πανηγυρίσει στο τέλος.

Οι Ίβηρες δίνουν το «παρών» σε τρεις σερί διοργανώσεις Μουντιάλ, ενώ οι Σκανδιναβοί θα επιδιώξουν να επιστρέψουν μετά την απουσία τους το 2010. Η παράδοση είναι με το μέρος των «βόρειων», καθώς μετρούν μόλις τρεις ήττες σε 15 αναμετρήσεις με τους Πορτογάλους.

Σπουδαίο παιχνίδια θα διεξαχθεί και στο Κίεβο, ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Γαλλία. Οι «τρικολόρ» είναι το μεγάλο φαβορί, ωστόσο, οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι σε 11 διαδοχικά παιχνίδια και έχουν ως στόχο να βάλουν τέλος στην… κατάρα των μπαράζ, καθώς αποκλείστηκαν το 1998, το 2002 και το 2010 από Κροατία, Γερμανία και Ελλάδα αντίστοιχα.

Από το 1998 συμμετέχουν ανελλιπώς σε τελικές φάσεις παγκοσμίων κυπέλλων οι Γάλλοι, έχοντας πανηγυρίσει στο «σπίτι» τους την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ έχουν και μία δεύτερη θέση στις προηγούμενες τέσσερις διοργανώσεις.

Το πρώτο χρονικά ματς της ημέρας είναι αυτό μεταξύ Ισλανδίας και Κροατίας (21:00). Οι γηπεδούχοι του Λαρς Λάγκερμπακ θα παλέψουν για την έκπληξη προκειμένου να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα τελικά Μουντιάλ. Ντεμπούτο στον πάγκο της Κροατίας θα κάνει ο Νίκο Κόβατς ο οποίος αντικατέστησε τον Ιγκόρ Στίματς μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών. Η εθνική ομάδα της χώρας δεν έλαβε μέρος στη διοργάνωση του 2010, για πρώτη φορά μετά την ανεξαρτητοποίησή της. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις