Μουντιάλ 2014: Αισιοδοξούν για το repeat οι Ισπανοί διεθνείς

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 17:13
UPD:17:16
REUTERS/SERGIO PEREZ

Η Εθνική Ισπανίας.

A- A A+

Την άποψη ότι η Εθνική Ισπανίας διαθέτει αυτό που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου στα γήπεδα της Βραζιλίας εξέφρασαν σήμερα τέσσερις διεθνείς των «φούριας ρόχας».

Τόσο ο αρχηγός, Ίκερ Κασίγιας όσο και οι Σέρχιο Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Βίγια δήλωσαν αισιόδοξοι ότι μπορούν να επαναλάβουν τον άθλο της Νότιας Αφρικής, το 2010, στην παρουσίαση της κατακόκκινης στολής που θα φορούν στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο Κασίγιας τόνισε ότι οι παίκτες των πρωταθλητών κόσμου και Ευρώπης είναι αποφασισμένοι «να γράψουν ιστορία ξανά», μετά την κατάκτηση του «παρθενικού» Μουντιάλ στην ιστορία της Ισπανίας το 2010, ενώ ο Βίγια επέμεινε ότι η «ρόχα» διαθέτει το ταλέντο για να γίνει η μόλις τρίτη ομάδα που θα υπερασπιστεί το παγκόσμιο «στέμμα» της μετά την Ιταλία το 1938 και τη Βραζιλία το 1962.

«Η Εθνική ομάδα μας αισθάνεται γεμάτη αυτοπεποίθηση, με μεγάλη επιθυμία» είπε από την πλευρά του ο Ράμος. «Τα καταφέραμε στο παρελθόν και ποιος θα πει ότι δεν μπορούμε να επαναλάβουμε αυτή την επιτυχία. Δεν μπορούμε να ζούμε στα επιτεύγματα του παρελθόντος, δεν υπάρχει λόγος να μένουμε σε αυτά, αντίθετα θέλουμε να τα επαναλάβουμε», πρόσθεσε.

Το Σάββατο η Ισπανία αντιμετωπίζει την Ισημερινή Γουινέα σε φιλική αναμέτρηση στην πρωτεύουσα Μαλάμπο, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα αναμετρηθεί με τη Νότια Αφρική στο «Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ» του Γιοχάνεσμπουργκ, εκεί όπου πριν από τρία χρόνια σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο τεχνικός των Ισπανών, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, δεν έχει πάντως στη διάθεσή του αρκετά βασικά στελέχη, όπως τους Τσάβι, Σεσκ Φάμπρεγκας και Χεράρδ Πικέ, ενώ ο συμπαίκτης του τελευταίου στην Μπαρτσελόνα, Μαρκ Μπαρτρά, κλήθηκε για πρώτη φορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις