Reuters: Ο Σ. Λαβρόφ στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 20:42
UPD:20:46
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

«Ο Λαβρόφ έρχεται αύριο» δήλωσε διπλωματική πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας.

A- A A+

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναμένεται να συμμετάσχει στις συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το Σάββατο στη Γενεύη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Ο Λαβρόφ έρχεται αύριο» δήλωσε διπλωματική πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας. Επίσης, το πρακτορείο Itar- Tass επικαλείται επίσης ανώνυμη πηγή, η οποία εξέφρασε ελπίδες ότι με τη συμμετοχή του ρώσου ΥΠΕΞ οι διαπραγματεύσεις θα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη, με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Μ.Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας να καταφτάνουν την Παρασκευή.

Δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των έξι μεγάλων δυνάμεων, δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, την Παρασκευή το απόγευμα.

«Θέλω να τονίσω ότι σε αυτή τη φάση δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία», είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, με την άφιξή του στη Γενεύη.

«Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι υπάρχουν κάποια σημαντικά κενά τα οποία δεν έχουμε κλείσει μέσω των διαπραγματεύσεων», κατέληξε.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή