«Κατηγορηματική» απόρριψη από πλευράς Ισραήλ ενδεχόμενης συμφωνίας των 5+1 με το Ιράν

Συνάντηση Νετανιάχου - Κέρι
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 14:45
UPD:14:54
REUTERS/POOL

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε συνάντηση, το πρωί της Παρασκευής, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, για τρίτη φορά μέσα σε δύο ημέρες, με το Ιράν να βρίσκεται και πάλι ψηλά στην ατζέντα.

A- A A+

Το Ισραήλ απορρίπτει «κατηγορηματικά» την συμφωνία στην οποία φαίνεται να καταλήγουν οι έξι μεγάλες δυνάμεις με το Ιράν για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του τελευταίου και δεν δεσμεύεται από το περιεχόμενό της, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος σημείωσε ότι ο κ. Νετανιάχου τόνισε, το βράδυ της Πέμπτης, ότι η συμφωνία η οποία προετοιμάζεται θα θάψει «κάθε πιθανότητα για πραγματικά ειρηνική λύση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο κ. Νετανιάχου χαρακτήρισε το αποτέλεσμα στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις «μια κακή συμφωνία» και επανέλαβε ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τον εαυτό του, απειλώντας εμμέσως με στρατιωτική δράση.

THE TELEGRAPH

Ο κ. Νετανιάχου είχε συνάντηση, το πρωί της Παρασκευής, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, για τρίτη φορά μέσα σε δύο ημέρες, με το Ιράν να βρίσκεται και πάλι ψηλά στην ατζέντα.

EURONEWS

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σημείωσε ότι οι ιρανοί αξιωματούχοι περιφέρονται περιχαρείς στη Γενεύη δικαίως, καθώς «πήραν τα πάντα χωρίς να πληρώσουν για τίποτε».

Ο κ. Κέρι πέταξε στη συνέχεια για τη Γενεύη, όπου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των 5+1 με το Ιράν.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή