Παρουσία Χέιγκ και Βεστερβέλε οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Παρόντες και οι Τζον Κέρι και Λοράν Φαμπιούς
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 12:42
UPD:13:03
EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Οι υπουργοί Εξωτερικών Μεγάλης Βρετανίας και Γερμανίας αντίστοιχα, Ουίλιαμ Χέιγκ και Γκίντο Βεστερβέλε

A- A A+

Στο τραπέζι των συνομιλιών των έξι μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα βρεθούν την Παρασκευή στη Γενεύη οι υπουργοί Εξωτερικών Μεγάλης Βρετανίας και Γερμανίας αντίστοιχα, Ουίλιαμ Χέιγκ και Γκίντο Βεστερβέλε την Παρασκευή.

Οι έξι δυνάμεις - ΗΠΑ, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία – εισήλθαν την Πέμπτη σε νέο γύρο συνομιλιών με την Τεχεράνη με στόχο ενδιάμεση συμφωνία ώστε να δρομολογηθεί η λήξη της διαμάχης με το Ιράν σε ό,τι αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις, ώστε να δοθεί ώθηση για να ξεπεραστούν οι εναπομείνασες διαφορές.

EURONEWS

Ο κ. Χέιγκ ανακοίνωση τη συμμετοχή του μέσω του Twitter, ενώ διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters τη συμμετοχή του κ. Βεστερβέλε.

«Κάθε συμφωνία πρέπει να απαντά στους φόβους για ανάπτυξη πυρηνικών»

Κάθε συμφωνία με το Ιράν θα πρέπει να αποτελεί ουσιαστική απάντηση στους φόβους περί ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από την ισλαμική δημοκρατία, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.

EURONEWS

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας έγιναν με την άφιξή του στη Γενεύη, για να λάβει και εκείνος μέρος στις συνομιλίες.

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο κ. Φαμπιούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή